avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolvare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolvare acte

IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul uzufructului deoarece eu fosta sotie nu am dat sulta si am acceptat uzufruct. Acest act trbuie facut ptr,ca copilul sotului din prima casatorie daca merge in instanta sa nu aiba dreptul a21000 euro, fostul sotul dorind sa ma protejeze pot face acest act in 2016 ? Este tarziu , sau nu are importanta data ? Actul v-a fi un contract de schimb. In locul a 21000 euro se da uzufruct. Facand acest act copilul sau poate avea castig in tribunal daca pe mine ma da in judecata ?
Cel mai recent răspuns: eneelena , utilizator 11:32, 4 Decembrie 2015
Nici nu mai aveti ce face și nici nu are sens sa va complicați inutil. E corect cum ați procedat și ni veți avea probleme, nu e necesar ca soțul sa renunțe la dreptul de uzufruct.
doamna, nu datorati nimanui nimic, si nici baiatul nu are drept la nimic in caz de deces al sotului. dvs i-ati dat drept de uzufruct in schimbul nudei proprietati. suma aceea de 21000 de euro o reprezinta valoarea cotei parti din imobil, strict pentru aplicarea taxelor si intabulare. Nu reprezinta o sulta! stati linistita
Mulumesc, pentru raspuns.Am inteles ca cei 21000euro sant calculati pentru a plati taxele de intabulare. 21000 euro =30% din apartament cu care sotul a fost de acord sa -mi-i cedeze mie de buna voie fara a primi sulta ,sant ai sotului in actul de lichidare.Copilul sau din prima casatorie poate ataca in tribunal acesta suma din act pe motiv ca tatal sau nu a primit sulta ca el fiind mostenitrorul sau. Nu inteleg de ce notarul a scris in actul de propietate ca nu s-a dat sulta ?

MULTUMIRI
Doamna, ar trebui sa vada cineva exact ce scrie in actele pe care le-aţi incheiat. Altminteri exista riscul sa va sfatuim aiurea.

Daca ati stabilit participarea 70 %- 30% atunci i se cuvenea o suma de bani egala cu 30% din apartament, dacă dvs. deveneaţi proprietar deplin (nu doar nud proprietar). Daca i-aţi constituit un drept de uzufruct, mă gandesc ca n-a fost din ...altruism, ci tocmai pentru a compensa sulta ce ar fi fost de dat, daca nu i-aţi fi constituit acel drept.

A! Acum am văzut că aţi citat din act (am crezut ca ati povestit dvs. pe pagina precedenta)
Dar zău dacă pricep exprimarea aia cu 30% din nuda proprietate. :-/ Şi ceilalţi 70%?
Ori e partaj, ori ca naiba e asta. Că în capul meu partaj înseamna sa raman niţel mai descurcat decat eram de încurcat înainte de partaj. Dar o fi ceva ce-mi scapa.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
romascanu, moderator
Dv. nnu ati mai locuit in acel apartament? Ca miroase a simulatie si atunci... vorba ciolegei, sa vada cineva actul ala.

Alte discuții în legătură

Mostenire eneelena eneelena Dupa divort sotul a renuntat la partea lui de 30% din apatamentul care era realizat in timpul casatoriei . Astfel eu am devenit nud propietar iar sotu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament menacao menacao Buna ziua,avem un apartament cumparat in timpul casatorie,tot din timpul casatoriei a rezultat si un baiat(fiind acum major)in acel apartament lucuind acum ... (vezi toată discuția)