avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE APARTAMENT

Buna ziua,avem un apartament cumparat in timpul casatorie,tot din timpul casatoriei a rezultat si un baiat(fiind acum major)in acel apartament lucuind acum fostul sot,(neavand banii necesari ,nu am facut partajul).intrebarea mea este:as putea intabula apartamentul si sa il trec pe numele baiatului?fara semnatura fostului sot?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: menacao , utilizator 15:51, 11 Iunie 2013
Daca proprietar e si sotul, cum sa puteti sa-l treceti pe numele copilului fara acordul fostului sot ?
Convingeti-l si vindeti sau donati impreuna copilului.
Intabularea dreptului de proprietate asupra apartamentului se face in baza actului de proprietate, respectiv contractul de vanzare-cumparare prin care dvs. si fostul sot ati dobandit imobilul. Fiind dobandit in timpul casatoriei, se prezuma a fi bun comun, asa incat in cartea funciara proprietari sunteti dvs. si fostul sot. Asadar, pana nu faceti partajul, apartamentul nu poate fi intabulat altfel decat pe numele amandurora, orice tranzactie care ar avea ca obiect apartamentul implicandu-va pe amandoi deopotriva.
O varianta ar fi sa va intelegeti cu fostul sot si sa-l vindeti baiatului (daca sunteti de acord, sotul isi poate rezerva un drept de uzufruct viager), sau, varianta mai complicata, sa faceti partajul. Totusi, atata timp cat sotul locuieste in apartament (inteleg ca dvs. aveti alt domiciliu), mi-ar fi greu sa cred ca judecatorul va atribui in lotul dvs. apartamentul, obligandu-va la plata unei sulte catre sotul dvs., asa incat, intr-un final, apartamentul sa va revina dvs. si sa-l puteti vinde baiatului (fara semnatura fostului sot, asa cum doriti ;) )!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara partaj samire07 samire07 Buna ziua .Va rog sa ımi dati un sfat ın legatura cu vanzarea unui apartament fara partaj.ın 1997 am cumparat un apartament prin credit de la ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma partajului cami250786 cami250786 Buna ziua, Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii ... (vezi toată discuția)
Divort Mirela123 Mirela123 Buna seara. As dori sa stiu fiind in divort cu sotul, cu doi copii ( 14ani si 18ani) apartamentul pe care l-am cumparat impreuna in timpul casatoriei si este ... (vezi toată discuția)