avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara. As dori sa stiu fiind in divort cu sotul, cu doi copii ( 14ani si 18ani) apartamentul pe care l-am cumparat impreuna in timpul casatoriei si este pe numele meu cu noile legi dupa divort cine are dreptul la aceasta proprietate. Unul din noi il poate vinde fara acordul celuilalt? Mentionez ca cei doi copii sunt in intretinerea mea.

//Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:15, 12 Septembrie 2011
Ambii aveti drepturi egale, nu poate nici unul sa vanda fara acordul celuilalt.
Aveti nevoie sa faceti partajul bunului, daca il puteti despagubi pe fostul sot pt cota lui, puteti cere atribuirea bunului in lotul dvs.
Incercati sa va intelegeti amiabil asupra partajului, va costa si va dura mai putin
asa este, o intelegere amiabila asupra problemei ar costa si timp si bani si energie si ... , mult mai putin dar, omul, ambitios si ..., se arunca intai in bratele instantei si unui avocat, dupa, daca ar trage linie ar constatat ca, intelegerea ar fi fost benefica ambelor parti, desigur daca reusiti asta si in masura in care a-ti cazut de acord asupra divortului / si daca, ar cel mai in avantajul nu numai al dvs ci si al copiilor.
buna ziua.
faptul ca imobilul este intabulat pe numele dvs., nu va confera exclusiv dreptul de proprietate.
fiind achizitionat in perioada casatoriei imobilul reprezinta un bun comun al sotilor.
nici unul dintre dvs. nu va putea instraina imobilul fara acceptul celuilalt sot.
partajul pe cale amiabila este solutia optima, pentru a avita cheltuiala de bani inutila si pierdere de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj andreeastancu andreeastancu buna ziua...sunt casatorita de 22ani am 3copiicu varsta peste 18ani si vreau sa divortez,mentionez k avem o garsoniera impreuna...as dori sa stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)