avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare apartament fara partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare apartament fara partaj

Buna ziua .Va rog sa ımi dati un sfat ın legatura cu vanzarea unui apartament fara partaj.ın 1997 am cumparat un apartament prin credit de la CEC pe 15 ani.dupa un an de zile am divortat dar nu am facut partajul. Timp de un an de zile cat am locuit ımpreuna sotul meu nu a lucrat şi ratele mele erau platite de catre mine eram angajat la primarie.dupa divort apartamentul a fost achitat de catre parintii mei.Dar ın 1998 la divort sotul meu mi-a dat o declaratie la notariat prin care nu are pretentii la acest apartament.Va rog sa ımi spuneti daca eu pot vinde apartamentul pe baza acestei declaratii la notariat si daca fostul sot are dreptul la acest apartament.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 19:00, 24 Februarie 2009
Pentru ca nu ati facut partajul, imobilul este normal sa figureze la acest moment in CF pe numele ambilor soti, asa ar trebui sa fie si in contractul de dobandire. Trebuie sa faceti partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei cu fostul sot pentru ca sa puteti vinde singura imobilul, sau sa il convingeti pe fostul sot sa semneze si el contractul de vanzare sau sa va dea o imputernicire notariala ca sa-l vindeti singura.
In cadrul partajului, daca il faceti, bunul va va fi atribuit dvs., urmand ca eventual sa-l despagubiti pe fostul sot pentru contributia sa la dobandirea bunului - daca aceasta va fi dovedita. Partajul il puteti face si prin buna intelegere cu cealalta parte, pe baza de act notarial, nu neaparat prin proces in instanta.
Multumesc mult pentru raspunsul dvs. prompt.aş vrea sa ştiu valoarea pe care trebuie sa i-o dau ca despagubire este pentru toata suma platita pentru apartament sau numai perioada de un an de zile (data cumpararii a apartamentului şi pına la data definitiv a divortului)Multumesc
Pai nu ati spus ca a dat declaratie ca nu are nici o pretentie cu privire la acest bun ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager pe jumatate de apartament matildgergely matildgergely Buna ziua, La partajul de dupa divort am obtinut cite 1/2 din apartamentul cumparat impreuna cu sotul meu.Dupa partaj sotul meu a donat partea lui celor doi ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru-intabulare gabib777 gabib777 Buna ziua. Parintii mei mi-au achizitionat un apartament, in anul 1997, doar pe numele meu, desi eram casatorita, in actul de vanzare fiind trecuti ca ... (vezi toată discuția)
Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)