avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cadastru-intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cadastru-intabulare

Buna ziua. Parintii mei mi-au achizitionat un apartament, in anul 1997, doar pe numele meu, desi eram casatorita, in actul de vanzare fiind trecuti ca procuratori de fonduri. Intre timp am divortat, fara partaj, fostul meu sot neavand pretentie la apartamentul cumparat cu fondurile parintilor mei. Acum, in 2012 incerc sa vand apartamentul si la procedura de intabulare-cadastru intampin greutati, cei de la OCPIB cerand urmatoarele:
1.De prezentat actul juridic privind iesirea din indiviziune, in conformitate cu art. 48 din Legea 7/1996 modificata si completata
2.Conform actelor depuse la dosar imobilul apartine dnei ............. Gabriela si dlui ................. Aurel - se va reface tabelul de miscare parcelara in acest sens iar anexa 1, 2 si 5 vor fi semnate de ambii proprietari.
Mentionez ca persoana care intocmeste actele cadastru-intabulare mi-a propus sa merg impreuna cu fostul meu sot la notariat si acesta sa dea o declaratie notariala precum ca nu are pretentii la apartament, dar nici un notar nu a fost deacord cu asa ceva,raspunsul fiind " proprietara sunteti doar dumneavoastra, cine ridica vreo problema sa citeasca actul de vanzare -cumparare pana la capat!"
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
gabib777, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabib777 , utilizator 14:00, 4 Decembrie 2012
notarii v-au dat un raspuns ferm
faceti cadastru cu alta firma, sau mergeti dumneavoastra impreuna cu cel care a facut documentatia la OCPI si depuneti cererea de intabulare si inscriere in cartea funciara
Multumesc frumos, ma voi duce personal la OCPIB, si cu lupa la mine!
Din pacate, functionarul public este prea zelos si prea important in tarisoara noastra!
Revin cu problemele mele care parca nu se mai termina! Deoarece in actul de vanzare cumparare, notarul a trecut, cred ca obligat, ca bunul dobandit devine bun comun cu sotul meu, sunt pusa in situatia ca la 6 ani de la divort, sa-l trec pe fostul meu sot in registrul fiscal, unde am fost decat eu din anul 1997,si apoi sa fac un partaj voluntar. Mi se pare ca este ceva "contra naturii"....Nu mai stiu ce sa fac, persoana care se ocupa de actele mele si-a incasat banii si eu raman cu problemele si cu nervii intinsi la maxim.
Mie mi s-ar parea mult mai corect ca totul sa se rezolve in instanta, adica, o cerere catre judecatorie si o intampinare venita din partea fostului sot prin care sa precizeze ca nu are pretentie la apartament!. Ce parere aveti????
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema la cadastru si intabulare gabib777 gabib777 Revin cu problemele mele care parca nu se mai termina! Deoarece in actul de vanzare cumparare, din anul 1997, al apartamentului, notarul a trecut, cred ca ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate sami072004 sami072004 buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine ... (vezi toată discuția)
Dupa 23 ani de la divort iesire din indiviziune gaberry gaberry Buna ziua.va rog sa aveti amabilitatea sa mi raspundeti. Intrebarea mea este :cum ies din indiviziune(numele meu aparand in cotractul de vanzare -cumparare al ... (vezi toată discuția)