avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate

buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine fostul sot nelucrabd ın acea perioada. la divort sotul a dat o declaratie la notarul public prin care nu are nici o pretentie la apartament.Aş dori sa ştiu cum pot sa obtin actul de proprietate numai pe numele meu şi daca pot sa vand acest apartament fara a fi nevoie de semnatura fostului sot.multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: sami072004 , utilizator 16:08, 29 Februarie 2012
ati incheiat un contract de partaj ulterior divortului?
Multumesc pentru atentia acordata ıntrebarii mele.Nu am facut partajul(bunurile din casa le-am ımpartit prin ıntelegere), dar am un act de la notar prin care nu are nici un fel de pretenti pentru ca creditul a fost achitata de mine , el nu muncea .De la cumpararea apartamentului pana la divort nu am locuit decat 2 ani ımpreuna.
chiar daca el nu muncea si chiar daca aveti o declaratie in acest sens, daca actul prin care ati cumparat a fost semnat si de el, si daca in acesta nu s-a consemnat faptul ca imobilul este bunul propriu al dvs, acum dreptul de proprietate este intabulat atat pe numele dvs cat si pe numele fostului sot. in acest caz trebuie sa incheiati un contract de partaj prin care intregul imobil va revine dvs. daca sotul nu este de acord sa semneze un asemenea partaj voluntar, va puteti adresa instantei pentru iesirea din indiviziune, caz in care va va fi de mare folos acea declaratiee
Multumesc pentru atentia acordata ıntrebarii mele.mai am o nedumerire.Eu vreau sa ımi fac un SRl cu sediul ın acest apartament.Trebuie sa iau şi acordul fostului sot ın contractul de comodat??? Cat dureaza acest proces de partaj???Multumesc
Buna ziua.Cat ar dura partajul şi care este procedura .Am o nelamurire.Se va lua ın consideratie doar cei aprox 2 ani cat am fost ımpreuna şi pretul de la acea data???Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara apartament obtinut in urma divortului sami072004 sami072004 Buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.Apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine ... (vezi toată discuția)
Partaj sami072004 sami072004 Buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.Apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament fara partaj samire07 samire07 Buna ziua .Va rog sa ımi dati un sfat ın legatura cu vanzarea unui apartament fara partaj.ın 1997 am cumparat un apartament prin credit de la ... (vezi toată discuția)