avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa 23 ani de la divort iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa 23 ani de la divort iesire din indiviziune

Buna ziua.va rog sa aveti amabilitatea sa mi raspundeti.
Intrebarea mea este :cum ies din indiviziune(numele meu aparand in cotractul de vanzare -cumparare al garsonierei cumparate in timpul casatoriei de fostul meu sot)Mentionez ca am divortat de comun acord in anul 1995 Dupa divort nu a avut loc partaj,eu neavand nici o pretentie garsoniera fiind cumparata de el .Mentionez ca nu avem copii...
Dupa 23 de ani el imi cere iesirea din indiviziune( numele meu aparand in contractul de vanzare cumparare al garsonierei.)Am constatat ca eu nu sunt trecuta pe rol la la aceast proprietate .......Dupa 23 de ani de la divort ...pentru a efectua partajul eu trebuie sa demonstrez ca sunt copropietar ,la garsoniera,(trebuie sa fiu trecuta pe rol).........exista hotarare de divort...e complicat......cum ies din actele lui cat mai repede ...neavand nici o pretentie....fiecare avand viata lui..etc...Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: gaberry , utilizator 07:27, 19 Ianuarie 2018
Foarte simplu mergeti la notar si se realizeaza partajul bunului amiabil.Taxele urmeaza sa fie suportate de catre fostul sot,dansul fiind interesat.Nu trebuie sa dovediti nimic cu actul de vanzare cumparare notarul o sa va indrume.Succes.
Mulțumesc pentru răspuns.Exista o problema.Si anume aceea ca desi sunt trecuta in contractul de vânzare _cumpărare,am constatat ca la adm.financiara nu sunt trecuta pe rolul fiscal....(probabil dintr o neglijenta).E normal ca acum după 23 de ani sa ma treacă pe rol?....(fara cadastru si intabulare nu se poate face partajul)..(Ma trece pe rol ca fosta sotie?)Ce neplăceri pot sa am?
Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Nu va trece doamna nimeni pe rol, tot impozitul l-a platit fostul sot.
Mulțumesc pentru răspuns.Mai sunt ceva probleme "tehnice". Sper sa reușesc.
Mulțumesc.Multa sanatate!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Foarte simplu mergeti la notar si se realizeaza partajul bunului amiabil.Taxele urmeaza sa fie suportate de catre fostul sot,dansul fiind interesat.Nu trebuie sa dovediti nimic cu actul de vanzare cumparare notarul o sa va indrume.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort fara copii bazili bazili Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti ce drepturi am in calitate de sot daca dupa divort nu sa facut partajul..Ne-am casatorit in anul 1984 si am convietuit ... (vezi toată discuția)
Bună seara!- succesiune in cazul decesului unuia dintre soti Chiș Nicoleta 7 Chiș Nicoleta 7 Împreună cu fostul soț am o garsonieră, în cazul în care unul din noi decedează cum se face succesiunea, mentionez că am doi copii, unul e major. (vezi toată discuția)
Contract vanzare - cumparare ContSters180748 ContSters180748 Buna seara, As dori sa stiu daca se poate incheia contrac vanz-cump cu proprietara care a cumparat garsoniera inainte de decizia de divort, dar care a obtinut ... (vezi toată discuția)