avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa divort fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa divort fara copii

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti ce drepturi am in calitate de sot daca dupa divort nu sa facut partajul..Ne-am casatorit in anul 1984 si am convietuit impreuna pana in anul1999 cind a avut loc divortul. In toata aceasta perioada nu am avut copii impreuna.Sotia mea a decedat in anul 2009,timp in care eu am fost plecat la munca in strainatate.Mentionez ca sint copropietar, detin o garsoniera si dupa decesul ex-sotiei;eu nefiind in localitate, o sora de-a sotiei si-a insusit cheile garsonierei.As vrea sa stiu prin lege ce procentaj mi se cuvine si daca as putea intra in posesia garsonierei si cum?Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:30, 10 Ianuarie 2015
Se prezumă ca dețineți o cotă de 12 din garsoniera daca acest bun a fost achiziționat in timpul căsătoriei. Trebuie dezbătuta succesiunea după fosta succesiune si făcut partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 23 ani de la divort iesire din indiviziune gaberry gaberry Buna ziua.va rog sa aveti amabilitatea sa mi raspundeti. Intrebarea mea este :cum ies din indiviziune(numele meu aparand in cotractul de vanzare -cumparare al ... (vezi toată discuția)
Acte necesare reintregire contract prin prima casa in urma divortului flori1969 flori1969 Am divortat in urma cu 3 luni dar nu am facut partajarea bunurilor. Acestea constau intr-o garsoniera si un autoturism . De comun acord am hotarat sa opresc eu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la garsoniera? krys_tyna_68 krys_tyna_68 in anul1997 am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu ,la putin timp ne-am divortat si el a ramas cu garsoniera ,in contractul de vinzare -cumparare este ... (vezi toată discuția)