avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării acte necesare reintregire contract prin prima casa in ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

acte necesare reintregire contract prin prima casa in urma divortului

Am divortat in urma cu 3 luni dar nu am facut partajarea bunurilor. Acestea constau intr-o garsoniera si un autoturism . De comun acord am hotarat sa opresc eu casa si sa il despagubesc pe fostul sot .Pentru ca spatiul detinut in proprietate nu depaseste 50 mp ma incadrez la un credit prin prima casa .Ma intereseaza daca la dosarul de credit mai este nevoie de un act de impartiere a bunurilor din moment ce sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei si nici unul nu vrea mai mult de 50% cat ii revine in mod normal ?
Cel mai recent răspuns: flori1969 , utilizator 15:13, 26 Mai 2013
Dumneavoastra si fostul sot sunteti coproprietari, deci nu mai poate fi vorba de prima casa, pentru ca detineti deja 50% din casa.
Adevarat ca suntem copropietari dar avand in vedere ca suprafata garsonierei nu depaseste 50 mp ma incadrez la credit de prima casa . Este deja verificat cu banca . Problema e ca nu stiu daca e obligatoriu partajul in acest caz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Cristhina Cristhina Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Pe perioada casatoriei am cumparat prin credit 1 garsoniera, 2 terenuri si 2 autoturisme. Anul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort fara copii bazili bazili Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti ce drepturi am in calitate de sot daca dupa divort nu sa facut partajul..Ne-am casatorit in anul 1984 si am convietuit ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la garsoniera? krys_tyna_68 krys_tyna_68 in anul1997 am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu ,la putin timp ne-am divortat si el a ramas cu garsoniera ,in contractul de vinzare -cumparare este ... (vezi toată discuția)