in anul1997 am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu ,la putin timp ne-am divortat si el a ramas cu garsoniera ,in contractul de vinzare -cumparare este mentionat ca bun comun garsoniera ,nu sa facut nici un partaj ,intrebarea mea este :eu am dreptul la aceasta garsoniera din moment ce pe acte e trecut bun comun?
Bunul dobandit este comun , poate fi cuprins in masa partajabila.
Imobilul poate fi folosit de dumneavoastra, chiar nefiind incetata starea de coproprietate.
Odata ce va fi supus partajarii, va fi individualizata cota-parte din dreptul de proprietate si se va dispune si asupra formei de imparteala, imobilul urmand a fi atribuit catre unul dintre coindivizari, sulta ce va fi stabilita urmand a fi platita cu titlu de despagubire.
Da, ambii aţi devenit proprietari ai garsonierei .Va trebui să faceţi partajul pentru a obţine fiecare dintre dvs. ceea cei se cuvine. Dacă vă puteţi înţelelege, veţi face un partaj amiabil, altfel, va trebui să va adresaţi instanţei.
fostul sot ma ameninta ca a facut ceva acte si eu nu am nici un drept asupra garsonierei ,e posibil ?unde as putea sa ma interesez daca mai am dreptul la jumatate din garsoniera ?
daca a instrainat fara acordul dumneavoastra, contractul poate fi anulat. legea cere consimtamantul ambilor coproprietari.
formulati actiune in partaj si actiune in despagubiri pentru lipsa de folosinta a imobilului (proprortional cu cota-parte a dumneavoastra) pentru timpul scurs intre data la care a ramas singur in apartament si data actiunii (perioada nu trebuie sa fie mai mare de 3 ani, ce depaseste 3 ani - e prescrisa).
Mergeti la un avocat. Nu e bine sa formulati singura actiunea.
Divort
angelica82
Buna seara,
iaca
Am 55 de ani, cu probleme grave de sanatate (operata pe cord ), handicap gr II.Doresc sa stiu etapele sau metodele prin care pot divorta de ... (vezi toată discuția)