avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut notarial pentru bani cu camata
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut notarial pentru bani cu camata

Buna seara!
In toamna anului 2011 am luat imprumut de la o persoana 1000 € . Am convenit sa facem un acord de imprumut la notariat in care termenul de rambursare a fost 6 luni, iar suma imprumutata s-a trecut 1600 € ( pentru ca 10% a fost dobanda lunara). Am stabilit sa ii dau acelei persoane 100€ lunar - dobanda, iar dupa 6 luni urma sa inapoiez cei 1000 €.
Intre timp am ramas fara loc de munca, iar dupa ce au trecut cele 6 luni am reinnoit contractul pentru in ca 6 luni.
Nu am resit sa innapoiez banii, insa de atunci ii platesc lunar 100 €.
Contractul nu s-a mai reinnoit de atunci.
Acum aceasta persoana ma ameninta cu executare silita.
Am incercat sa ajung la un acord, sa imi permita sa ii dau lunar 100 € - suma care cel putin de acum inainte sa se scada din datorie.
Spuneti-mi ce optiuni am ? Cum as putea rezolva situatia ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Anamaria333 , utilizator 22:28, 23 Octombrie 2015
Singura optiune este un angajament de plata. Insa toate intelegerile de pana acum nu le-ati respectat, asa incat creditorul are posibilitatea sa puna in executare silita contractul de imprumut autentificat de notar.
Chiar daca timp de 4 ani am platit lunar 100 € ? Totusi, sunt 4800 €. Stiu, nu a primit toti banii odata, a fost un acord pe care nu l-am respectat, dar banii i-a recuperat de aproape 5 ori. Nu am nici o sansa ?
Aveți dovezi că ați plătit banii?
Daca aveti dovada ca i-ati platit banii nu trebuie sa-i mai dati nimic.
Se numeste camătă ce face persoana respectiva cu dvs si daca cu asta se ocupa, vorbim de o infractiune.
Daca nu aveti dovezi, incercati acum sa obtineti o dovada ca i-ati achitat pana acum suma de bani pe care ati indicat-o si apoi depuneti plangere la politie.
Ar trebui sa contactati un avocat, insa din avion, eu vad doua variante:
1. Nu aveti dovezi de plata nici dv. si nici el, caz in care datoria s-a prescris.
2. Aveti dovezi de plata, caz in care ii cereti inapoi diferenta de bani si semnati o intelegere prin care renuntati la potentiala actiune penala.

Cam asta vad din avion.

Alte discuții în legătură

Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână Ramonap Ramonap Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână între mine și el. Persoana respectiva s.a angajat să plătească ... (vezi toată discuția)
Executare silita mari1985 mari1985 In urma cu 3 ani o ruda a luat cu imprumut suma de 90 milioane lei, moment in care intre el si cel care i-a dat acesti bani a fost incheiat un act la notar in ... (vezi toată discuția)
Contract de credit reziliat de banca dudrda dudrda buna ziua . In anul 2008 am facut un credit de nevoi personale..am ramas in urma cu doua rate la banca neplatite de 70 euro pe luna ,in decurs de un an am ... (vezi toată discuția)