Buna seara!
In toamna anului 2011 am luat imprumut de la o persoana 1000 € . Am convenit sa facem un acord de imprumut la notariat in care termenul de rambursare a fost 6 luni, iar suma imprumutata s-a trecut 1600 € ( pentru ca 10% a fost dobanda lunara). Am stabilit sa ii dau acelei persoane 100€ lunar - dobanda, iar dupa 6 luni urma sa inapoiez cei 1000 €.
Intre timp am ramas fara loc de munca, iar dupa ce au trecut cele 6 luni am reinnoit contractul pentru in ca 6 luni.
Nu am resit sa innapoiez banii, insa de atunci ii platesc lunar 100 €.
Contractul nu s-a mai reinnoit de atunci.
Acum aceasta persoana ma ameninta cu executare silita.
Am incercat sa ajung la un acord, sa imi permita sa ii dau lunar 100 € - suma care cel putin de acum inainte sa se scada din datorie.
Spuneti-mi ce optiuni am ? Cum as putea rezolva situatia ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Singura optiune este un angajament de plata. Insa toate intelegerile de pana acum nu le-ati respectat, asa incat creditorul are posibilitatea sa puna in executare silita contractul de imprumut autentificat de notar.
Chiar daca timp de 4 ani am platit lunar 100 € ? Totusi, sunt 4800 €. Stiu, nu a primit toti banii odata, a fost un acord pe care nu l-am respectat, dar banii i-a recuperat de aproape 5 ori. Nu am nici o sansa ?
Daca aveti dovada ca i-ati platit banii nu trebuie sa-i mai dati nimic.
Se numeste camătă ce face persoana respectiva cu dvs si daca cu asta se ocupa, vorbim de o infractiune.
Daca nu aveti dovezi, incercati acum sa obtineti o dovada ca i-ati achitat pana acum suma de bani pe care ati indicat-o si apoi depuneti plangere la politie.
Ar trebui sa contactati un avocat, insa din avion, eu vad doua variante:
1. Nu aveti dovezi de plata nici dv. si nici el, caz in care datoria s-a prescris.
2. Aveti dovezi de plata, caz in care ii cereti inapoi diferenta de bani si semnati o intelegere prin care renuntati la potentiala actiune penala.
Executare silita
mari1985
In urma cu 3 ani o ruda a luat cu imprumut suma de 90 milioane lei, moment in care intre el si cel care i-a dat acesti bani a fost incheiat un act la notar in ... (vezi toată discuția)