avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Stabilire sediu social.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Stabilire sediu social.

Care sunt consecintele daca nu voi muta sediul social al firmei iar proprietarul spatiului ma reclama ca nu mai functionez acolo ? Unde ma poate reclama ?
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 10:27, 21 Octombrie 2015
Situatia poate fi grava pe viitor. Iata de ce:
Conform Codului de procedura fiscala, puteti fi declarat inactiv de catre organul fiscal, daca se constata ca societatea nu functioneaza la sediul social sau domiciliul fiscal declarat (art. 78 alin. 5 lit. c din OG 92/2003 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare). In situatia in care sunteti declarat inactiv, facturile emise de catre dvs. sunt nule, autoritatile fiscale pot sa nu ia in considerare o tranzactie efectuata de un contribuabil declarat inactiv prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in special pentru clientii dvs. (art. 11 alin.1^1 si 1^2 din Codul fiscal). Mai mult, lipsa unui sediu valabil poate atinge si radierea societatii. Alegeti intelept. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)
Este posibila autorizarea pfa persoana cu cazierul fiscal? ContSters22096 ContSters22096 X, in calitate de asociat unic si administrator al unui srl care nu a mai depus declaratiile corespunzatoare (bilant), srl-ul fiind declarat inactiv in urma cu ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)