avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescriptie sau nu !!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescriptie sau nu !!

In 2008 am vandut o masina de pe firma unui prieten ,el dandu-mi un avans de 50 %si doar atat,diferenta nu mi a mai dat-o , facand un antecontract in care am amintit ca mi a platit 20000 Ron dar nu am mai stipulat( crezand in bunavointa lui) ca diferenta de pret se va achita in rate lunare de500 ron timp de 40 de luni , , in 2012 l am dat in judecata sa-mi recuperez diferenta de pret ,in prima instanta am castigat( mai putin perioada care era prescrisa) , judecatorul tinand cont de ratele lunare( aceste rate erau dovedite de martorul paratului din antecontract) , termenul prescriptiei incepand a curge din 2011, luna iunie, au facut recurs si au castigat judecatorii netinand cont de ratele lunare din depozitia martorilor, verdict irevocabil.
Acum m au dat in judecata ca sa ii pun in drepturi sa le fac contract de v-c autentic si sa radiez masina fiscal si de la taxe si impozite , pot depune o data cu intampinarea o cerere reconventionala sa mi se restituie auto si eu sa le dau diferenta de pret ( scazand uzura) sau este prescrisa si aceasta cere reconventionala tinand cont de hotararea anterioara irevocabila ce mi este defavorabila.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
katap, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriptie sau nu!!?? katap katap In 2008 am vandut o masina de pe firma unui prieten ,el dandu-mi un avans de 50 %si doar atat,diferenta nu mi a mai dat-o , facand un antecontract in care nu ... (vezi toată discuția)
Mai am ceva de facut katap katap In octombrie 2007 am imprumutat un prieten cu 20 000 ron ca sa si cumpere o masina noua si drept garantie, am luat o pe firma mea( cabinet medical) urmand ca ... (vezi toată discuția)
Decadere din dreptul de a mai depune probe !?! katap katap In octombrie 2007 am imprumutat un prieten cu 20 000 ron ca sa si cumpere o masina noua si drept garantie, am luat o pe firma mea( cabinet medical) urmand ca ... (vezi toată discuția)