avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai am ceva de facut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai am ceva de facut

In octombrie 2007 am imprumutat un prieten cu 20 000 ron ca sa si cumpere o masina noua si drept garantie, am luat o pe firma mea( cabinet medical) urmand ca in momentul inapoierii imprumutului sa i eliberez factura si sa si inscrie masina pe numele lui.Noi ne intelesesem verbal sa mi returneze datoria in 40 de luni, adica in rate lunare de 500 ron(fara nicio dobanda). Bine si frumos, 5 luni mi -a platit cele 5 rate , dar in februarie 2008 ii trece prin cap sa facem un contract de vanzare cumparare intre parti cu 2 martori ( sotia mea si un prieten de familie) , contract in care spune ca mi a platit 22 500 ron din suma total de 43000, dar nu amintim nimic de rata lunara de 500 ron si nici de vreun termen de scadenta, doar ca eu ma oblig sa i asigur transferul dreptului de proprietate in momentul finalizarii platii integrale. Si de atunci pauza cu banii, nu mi a mai dat niciun leu, motivand ca nu mai are de unde , l am asteptat un an,doi,trei am zis prieteni ,sa l inteleg, ' pana intr o zi de octombrie 2012 cand m am trezit acasa cu o notificare din partea unui notar ,ca trebuie sa ma prezint in data de 20 .10.2012 la notariat sa inchei actul de vanzare cumparare pt auto.Stupefiat , i am dat in judecata (actiunea de pretentie) ca sa mi recuperez suma restanta , in timpul procesului avocatul lor a sustinut ca actiunea e prescrisa , dar judecatorul a punctat ca prescrierea curge din momentul notificarii mele din oct .2012 si am castigat .Au facut recurs ,la recurs s a trimis spre rejudecare si am castigat din nou, de data asta prescrierea incepand a curge din momentul finalizarii ipoteticelor rate adica iunie 2011, pierzand doar perioada iunie 2011-octombrie 2012.
Au facut recurs si surpriza , actiunea e prescrisa , verdict irevocabil si am pierdut.
Acum m au dat in judecata ca sa ii pun in drepturi sa le fac contract de v-c autentic si sa radiez masina fiscal si de la taxe si impozite . Ma poate forta instanta sa fac acest lucru , de inteles am inteles ca nu mi mai pot recpera banii ca s a prescris dar sa fiu obligat sa le semnez instrainarea chiar nu mai inteleg.

Va multumesc !





Cel mai recent răspuns: katap , utilizator 09:12, 21 Octombrie 2015
Formulati intampinare si cerere reconventionalamptr.plata diferentei de de 20500 ron(43000-22500), cererea reconventionala se depune odata cu intampinarea.
Multumesc , pot face asta la primul termen de judecata care este pe 21.10.2015
?!
Da,la primul termen.
Domnule avocat ce sansa si ce logica are reconventionala atat timp cat exista o hotarare irevocabila in acest sens ca actiunea mea de a mi cere diferenta de bani e prescrisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din dreptul de a mai depune probe !?! katap katap In octombrie 2007 am imprumutat un prieten cu 20 000 ron ca sa si cumpere o masina noua si drept garantie, am luat o pe firma mea( cabinet medical) urmand ca ... (vezi toată discuția)
Prescrisa sau nu! sentinta favorabila, recurs, rejudecare... se poate schimba solutia? katap katap In octombrie 2007 am imprumutat un prieten cu 20 000 ron ca sa si cumpere o masina noua si drept garantie, am luat o pe firma mea( cabinet medical) urmand ca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sau nu !! katap katap In 2008 am vandut o masina de pe firma unui prieten ,el dandu-mi un avans de 50 %si doar atat,diferenta nu mi a mai dat-o , facand un antecontract in care am ... (vezi toată discuția)