avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare OSIM - tabel excel. ca ce??
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare OSIM - tabel excel. ca ce??

Un tabel in excel care completat da anumite date de business, ca ce poate fi inregistrat la osim?
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 15:14, 21 Octombrie 2015
Cine si de ce vi l-a cerut? :)
Este un table foarte destept gandit, realizat de un coleg, care o data completat, ofera, prin intermediul unor formule niste informatii pertinente despre cat de profitabil poate fi un anumit business. Ideea e ca vrem sa-l inregistram sub o forma, ca sa nu poata fi folosit si de altcineva.
dar de ce in excel ? daca se supara Microsoft-ul ?
Dar formula folosita??
Va salut,
Din pacate, tabelul realizat de colegul Dvs. nu poate fi protejat printr-un titlu de proprietate industriala; singurul domeniu (pretabil) ar fi cel al inventiilor, insa Legea 64 / 1991 (republ.) specifica distinct faptul ca:
ART. 8
(1) Nu sunt considerate inventii, in sensul art. 7, in special:
a) descoperirile, teoriile stiintifice si metodele matematice;
(...)
c) planurile, principiile si metodele (...) in domeniul activitatilor economice, precum si programele de calculator;


Singura forma de protectie pe care (consider ca) o aveti la dispozitie, ar fi protejarea (respectivelor formule/algoritmi din aplicatia de calcul tabelar) sub forma "secretului comercial" (cunoscut si sub denumirea de "KNOW-HOW").

Pentru protectia elementelor complementare (denumirea - ca marca; interfata - ca design inregistrat), va recomand sa apelati la serviciile unui consilier in proprietate intelectuala, pentru a beneficia de clauzele de confidentialitate presupuse de o asemenea colaborare.

Va doresc succes!

Alte discuții în legătură

Fisier calcul / grafic microsoft office excel ContSters94675 ContSters94675 sint angajator conceperea unui fisier calcul / grafic Microsoft Office Excel pentru evidenta este proprietate intelectuala, know how? - un angajat a ... (vezi toată discuția)
Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)
Creare aplicatie nawscape nawscape Buna ziua, Am creat si eu o aplicatie pentru internet. As dori sa stiu cum se procedeaza pentru protejarea acesteia ( mai mult a ideii aplicatiei ) nu a ... (vezi toată discuția)