avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce documente trebuie pentru minor la iesirea din tara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce documente trebuie pentru minor la iesirea din tara si obtinerea certificatului de nastere in strainatate

Buna ziua am si eu o neelamurire , intrebarea suna in felu urmator : Daca unui copil nou nascut i se permite sa iasa din Romania si ce documente ii trebuie pasaport sau buletin ,? Pentru ca am auzit diferite variante precum pina la varsta de un an nu i se permite sa iasa din tara.
Plus ca tatal este Roman si mama din RM cu permis de sedere in Romania ,casatoriti
A doua intrebare este daca e posibil ca copilul sa se nasca in strainatate si sa obtina certificat romanesc dat fiind faptu ca tatal este roman ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:36, 21 Octombrie 2015
Intrebati pentru un copil inca nenascut? Pentru ca daca e nascut in Romania are, evident, certificat de nastere romanesc.
Daca se va naste in strainatate, certificatul de nastere eliberat de autoritatile straine trebuie inscris la consulat sau transcris in tara, la Starea civila de la locul de domiciliu al parintelui cetatean roman ca sa primiti certificatul romanesc.

Puteti calatori in strainatate dupa ce ii faceti pasaport. Copiilor li se face pasaport indiferent de varsta - si de la 0 luni (adica 2-3 saptamani) - si de asemenea puteti pleca cu el unde doriti.


~ Conținut șters la cerere ~
Ares-3 a scris:

Copiilor li se face pasaport indiferent de varsta - si de la 0 luni (adica 2-3 saptamani) - si de asemenea puteti pleca cu el unde doriti.



cu cati copii minori , ati mers dumneavoastra in UE (Ungaria sau Bulgaria, cele mai apropiate state) , si la frontiera v-a cerut sau obligat cineva sa prezentati PASAPORTUL MINORULUI ?
Certificatul de nastere , si CI ale parintilor , sunt deajuns . Moderator fiind , va recomanda sa mai si practicati unele lucruri , nu doar sa dati un copy/paste , de pe site-uri neactualizate .
Eu va sfatuiesc sa nu mai scrieti prostii pe-aici. Minorii sub 14 ani nu pot iesi din tara fara pasaport, deci document cu poza. Ce copy-paste visati, unde ati vazut vreodata dvs. ca e trebuie sau e suficient certificatul de nastere pentru copii la iesirea din tara?!

Moderator fiind, va recomand sa fiti politicos si sa va informati inainte de a da raspunsuri.
Sau, si mai bine, sa va abtineti cand nu stapaniti domeniul.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in tara a unui minor fara certificat de nastere romanesc. Liviu83 Liviu83 Buna ziua, Vreau sa stiu ce acte trebuie pentru intrarea in tara a unui copil de 8 luni nascut in Italia si nedeclarat in Romania (practic nu are certificat ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)