avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PERIMARE EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

PERIMARE EXECUTARE SILITA

Executare silita inceputa in mai 2012, dupa vechiul cod.Continua dupa vechiul cod?
Exista poprire cont.Dar nu au mai fost facute plati si retineri din februarie 2015.
Ultimul act de executare, de care am cunostiinta, este retinerea de 1/3, din pensia pe luna aprilie a tatalui meu(decedat pe 6 aprilie 2015), cu mai mult de 6 luni in urma.
Tatal meu era debitor, iar eu sunt codebitor, in acelasi dosar de executare.
S-a perimat executarea silita?Daca cer constatarea perimarii, si o obtin, se anuleaza toate actele de executare?Avand in vedere ca in iulie 2012 s-ar fi implinit termenul de prescriptie, creditorul ar mai putea cere (re)inceperea executarii silite?
Daca semnez un angajament de plata, URGENT, cum imi cer de la B.E.J., pana ma lamuresc cum e cu perimarea, influentez cu ceva perimarea, respectiv prescrierea?



Cel mai recent răspuns: IxulescuPaul , utilizator 10:41, 22 Octombrie 2015
Pe vechiul Cod de Procedură Civilă, poprirea nu se perimă. pe Noul Cod executarea se perimă doar dacă nu a fost efectuat un act de către creditor, nu dacă nu au fst efectuate acte de executare.

Executarea silită împotriva dvs nu se perimă cât timp debitorul își ascunde bunurile și veniturile de la urmărire.

Este improbabil ca executarea să fie constatată perimată.
Multumesc pentru raspuns!
Stiam, din ce am citit, ca poprirea pe cont ramane activa pana la acoperirea datoriei, nu se perima, dar numai datorita faptului ca, existand retineri lunare(sau cel putin periodice), executorul face acte de executare si incheie procese verbale.Altfel... nu vad de ce ar mai exista dezbateri si , mai ales, riscul pentru "creditori" ca executarea lor sa se perime.Iar unele chiar se perima, din spete citite.S-ar infiinta proprire si gata!!! Dar nu e asa... Cum e, nu stiu exact.De asta intreb.
Nimeni nu-si ascunde nimic.
Executorul nu face niciun act de executare, la poprire. De cele mai multe ori banii se duc direct la creditor. Chiar și atunci când banii trec prin contul executorului, acesta nu face procese verbale de distribuție, a;a cum ar trebui să facă. Oricum, în astfel de situații, la Înstanță apar mereu cereri de stăruință făcute de creditor și niște procese-verbale de constatare sau de distribuție, făcute pe genunchi repede de executor, iar perimarea nu mai poate fi constatată.

Asa banuiam si eu, mai ales ca executorul e prieten cu juristul care reprezinta "creditoarea".Dar am vrut sa ma asigur.Deci chiar sunt "baieti buni" si ar trebui sa accept angajamentul, pentru a nu trece la executarea bunurilor?!?Si nu vor sa ma pacaleasca?!?Mi se par prea amabili... suspect de amabili.Mai ales ca insista de la B.E.J. sa-mi faca o favoare.De asta am intrebat.O fi!...
Dacă nu au ce bunuri să vă ia, nu semnați nimic. Ar reprezenta o recunoaștere a datoriei.

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)