avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata factura proforma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata factura proforma

am urmatoarea situatie:
pe data de 30 septembrie am platit la un furnizor suma de 3500 lei prin banca dupa factura proforma , apoi mi-a emis 3 facturi fiscale pe luna octombie care acopera suma platita in septembrie, cum inregistrez plata pe 30 septembrie avand doar factura proforma .
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:52, 21 Octombrie 2015
Plata o inregistrati la data si conform extrasului de cont bancar iar facturile le inregistrati la data de pe factura.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
george-neagu, moderator
nu stiu ce cont sa folosec la aceasta inregistrare in septembrie , neavand factura folosesc contul 408 -facturi nesosite sau pur si simplu fac 401=5121. multumesc foarte mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
AdrianaRistache, utilizator
Da, in contul 408.
firma are sistemul tva la incasare, eu cand ma deduc cu tva-ul , in luna septembrie cand am facut plata sau in octombrie cand am primit factura .
La data din factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura proforma natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ...cum sa inregistrez in contabilitate : in data de 21.02.2013 am primit o factura proforma pt materiale de constructii , dar in acelasi timp am ... (vezi toată discuția)
Avans furnizori modimpex modimpex buna ziua! as avea nevoie de un pic de ajutor in urmatoarea situatie: fac o plata prin banca catre un furnizor pe baza unei proforme; dupa doua zile imi vine ... (vezi toată discuția)
Plata fara factura nicolpa nicolpa Facturile de la electrica nu le-am primit de aproape un an de zile.S-a facut plata fara a avea factura .Cum inregistrez in contabilitate aceasta plata? (vezi toată discuția)