avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Taxa impusa de spital pentru vizitarea bolnavilor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Taxa impusa de spital pentru vizitarea bolnavilor

As dori sa ma lamuriti cu privire la legalitatea taxei impusa si colectata de 2 paznici ai spitalului tuturor celor care isi viziteaza rudele bolnave.
Este legala? As dori sa imi indicati o baza legala in temeiul careia se poate institui o astfel de taxa intr-o institutie publica.
Mie nu mi se pare a fi in regula o astfel de taxa, in situatia in care exista un program de vizita, si avand in vedere ca desi suntem asigurati in spitale se cumpara aproape totul, incepand de la pansamente si pana la medicamente.
Cel mai recent răspuns: Loredana Puscasu , 07:58, 26 Octombrie 2015
Pai de ce nu-i intrebati? Pe bonul fiscal ce scrie? :)))
Nu e bon fiscal, e o hartie cu un numar si cu suma platita, mai bine zis impusa.
Pe ei ce sa-i intreb? Ca mai au un pic si te iau la bataie daca nu platesti, de parca m-as duce la spital pentru recreere.
Tocmai de aceea ma interesa o baza legala care instituie acea taxa de vizitare a bolnavilor internati, pentru ca eu consider ca este un abuz atat taxa de vizitare cat si purtarea agresiva a paznicilor care incaseaza aceasta taxa
Data viitoare când va cere banii filmați cu telefon, sper sa nu-l strice și atunci vedei cat este de legala.
Neemiterea de bon fiscal este sanctionata drastic de lege. Plangere la ANAF.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Intre timp am facut o sesizare la Ministerul Sanatatii insa am fost indrumata spre Consiliul Local Tirgu Neamt. Am facut o sesizare si acolo si spre surprinderea mea, in week-end, cand am fost sa-mi vizitez ruda internata in spital, paznicii stateau cuminti la poarta, programul de vizitare era afisat la poarta spitalului si nici vorba de plata taxei de vizitare sau de bonurile emise de catre spital.
Concluzia este ca daca fiecare dintre noi s-ar informa si ar lua atitudine, poate se vor indrepta si lucrurile in tara asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa impusa de spital pentru vizitarea bolnavilor  Loredana Puscasu Loredana Puscasu As dori sa ma lamuriti cu privire la legalitatea taxei impusa si colectata de 2 paznici ai spitalului tuturor celor care isi viziteaza rudele bolnave. Este ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui ContSters356833 ContSters356833 buna am o hotarare definitiva si irevocabila pentru stabilirea legaturi tatalui (fostul sot) cu minorul. ce se intampla daca nu o respect?. Minorul are doar ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)