avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare hotarare judecatoreasca divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare hotarare judecatoreasca divort

Buna ziua.

Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si programul de vizitare al minorului de catre tata.

Problema este ca, minorul s-a imbolnavit si am fost nevoita sa ma internez cu el la spital. In momentul externarii, dr. specialist mi-a recomandat izolare si repaus la domiciliu inca 14 zile (mentionez ca, diagnostiul a fost de enterocolita cu adenovirus si angina acuta).

Peste 3 zile, conform hotararii judecatoresti tatal trebuie sa ia minorul la el acasa, dar eu nu vreau sa il expun altor pericole si sa il plimb dintr-o casa in alta.
Exista vreo dispozitie legala in care se poate incalca hotararea judecatoreasca in cazuri extereme cum este acesta?

Pana in momentul de fata am respectat intocmai hotararea, insa, acum, ma aflu intr-o situatie disperata, in care sanatatea copilului este pusa in joc.

Va rog sa ma ajutatati cu sfaturi.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:42, 7 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stati linistita. Recomandarea medicului prevaleaza. Daca medicul indica repaus la domicilu, chiar si in cazul unei raceli, copilul va sta acasa, nu va pleca la program, iar impotriva dvs nu se va putea face plangere sau plangerea, cu privire la acea data, va fi clasata. Pastrati biletul de recomandare a medicului.
Va multumesc mult de tot!
Invitati eventual tatal sa vada copilul in domiciliu. Daca copilul este bolnav precum spuneti, nu inteleg de ce tatal nu ar putea avea acces la el. Mai mult, pentru ca din ce scrieti se pare ca intelegeti importanta legaturilor dintre copil si tata, oferiti weekendul urmator sau cand se va simti copilul mai bine zilele de program.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
againstPAS, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
I-am trimis e-mail in care i-am explicat toata situatia si l-am invitat sa vina la domiciliul meu sa il viziteze, insa el tine mortis sa il ia la el acasa.
Vedeti-va doamna de copil si de viata. Daca omul nu intelege nici macar primordialitatea sanatatii copilului dupa o internare in spital, nu mai e nimic de adaugat. Dvs ca mama aveti obligatia de a urma sfaturile medicului inspre binele si sanatatea copilului, nu hachitele si "drepturile" unui asa-zis tata. Cu scutire medicala sunteti acoperita impotriva oricarei plangeri, chiar daca e vorba despre o raceala (daca indicatia medicului e repaus la domiciliu). Nu aveti nicio obligatie sa-l invitati in domiciliu, mai ales daca e un om atat de neintelegator. Pe perioada spitalizarii copilului a venit, v-a adus ce se aduce unui om in spital, s-a interesat de copil, a venit sa va externeze etc?
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)