avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pina cand pot cere cheltuieli de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pina cand pot cere cheltuieli de judecata?

Mi-am dat in judecata angajatorul. (Fiind conflict de munca si neangajandu-mi avocat, nu am cerut plata cheltuielilor de judecata de catre partea adversa in cazul in care castig procesul. Intimata bineinteles si-a angajat avocat care a cerut la randul sau cheltuieli de judecata pt. ea.)
La prima infatisare m-am hotarat sa-mi angajez avocat si am cerut amanare pe motiv de drept la aparare, aceasta a fost incuviintata.
Mi-am platit avocatul si printre altele i-am cerut sa treaca ca cerere noua cheltuielile de judecata. El imi spune sa nu o facem acum, se poate face oricand si oricum aceasta se intampla din oficiu. Intre timp a avut loc prima "dezbatere" la tribunal la care judecatorul a stabilit ce dovezi trebuie sa depuna partea adversa.

Intrebarile mele sunt: 1. Trebuie sa cer suportarea cheltuielilor mele de judecata de catre partea adversa si daca nu o fac pina la un anumit termen decad din acest drept? 2. Care este cea mai tarzie data pina cand trebuie sa fac (respectiv s-o faca avocatul) asta?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:19, 22 Octombrie 2015
Pot fi cerute până la închiderea dezbaterilor. Nimic nu vă oprește însă să cereți cheltuielile de judecată, atașând dovada efectuării acestora, până la închiderea dezbaterilor.
Şi dacă avocatul advers depune chitanţa la închiderea dezbaterilor, când poate partea interesată să conteste sau să ceară cenzurarea acestor cheltuieli, fiind la ultima cale de atac?
Mulţumesc.
Stati linistit instantele din oficiu cenzureaza onorarii chiar cand acestea sunt decente.
Mie personal, CA nu mi-a cenzurat cheltuieli de judecată de patrumiidouăsute lei, la un recurs pentru program vizită minor , terminat în prima şedinţă în 5 minute! Avocatul advers a depus un teanc de hârtii-salată să-i spun aşa, copii xerox după nişte poze de la armată a pârâtului fără nici o legătură cu cauza, printre care a strecurat chitanţa.Acum, mi se propteşte jumătate din salariu, fiindcă la fel a făcut la un alt proces, când, la încheierea dezbaterilor, a depus iar un fişic de hârtii, de exemplu manualul PAS şi a pus şi chitanţa! Aviz amatorilor, ţine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul de drept procesual Martonze Martonze Bună ziua Mă interesează dacă, în cursul unui proces civil-urmează al 5-lea termen-pot invoca abuzul de drept procesual şi solicita daune. De fapt, nu ... (vezi toată discuția)
Exista dreptate? Ynna87 Ynna87 Buna ziua. Am avut un proces in care \"ma lupt\" pt pensia alimentara a copilului meu. Am castigat in parte procesul insa facut apel pt cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru acordarea cheltuielilor mihai03 mihai03 Rog sa scuzati pentru aceasta intrebare. Am constatat, pot depune documente pentru justificare, unde onaratiul pentru avocat a fost, in acelasi timp cu decizia ... (vezi toată discuția)