avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuzul de drept procesual
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuzul de drept procesual

Bună ziua
Mă interesează dacă, în cursul unui proces civil-urmează al 5-lea termen-pot invoca abuzul de drept procesual şi solicita daune.
De fapt, nu ştiu dacă următoarele elemente pot motiva o asemenea solicitare:
-dovezile depuse de reclamant sunt doar reclamaţii la autorităţi, fără a depune răspunsurile la reclamaţii
-toată chemarea în judecată conţine numai minciuni, demontate cu probe
-fiind vorba de autoritate părintească, acum depune a doua cerere de modificare, fără a se fi schimbat ceva de la ultima hotărâre
-avocata lui a depus la dosar un document adresat Poliţiei , ca o completare la o plângere penală, dar Poliţia, la solicitarea instanţei, răspunde că acea avocată a declarat că nu îl reprezintă pe reclamant în plângerea penală-deci declaraţii contradictorii
Aş fi recunoscătoare dacă aş primi şi nişte indicaţii despre formularea acestei solicitări.
Mulţumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:05, 17 Octombrie 2015
Consider ca la acest moment procesual (fara a se solutiona actunea prin respingerea acesteia) nu putem discuta despre un abuz. Puteti solicita cheltuieli de judecata.

Apoi strangand toate probele mentionate de dvs anterior, plus hotararea judecatoreasca favorabila si ce alte demersuri se vor mai face puteti incerca introducerea unei astfel de actiuni.

Posibilitatea legala de a formula o astfel de actiune exista, dar va trebuie probe concrete si cat mai multe. Apoi trebuie sa va ganditi daca merita atata zbucium si sa continuati razboiul unul cu celalalt.
Ceeace ați arătat d-voastră nu este considerat abuz de drept deoarece fiecare are dreptul să se apere și să fie apărat așa cum dorește. Abuzul de drept procesual se poate manifesta prin invocarea unor excepții de neconstituționalitate sau a altora despre care se știe că vor fi respinse, sau a încercării de amânare -lipsă apărare, avocatul trebuie să fie prezent în altă localitate, deci să încerce amânări nejustificate ale judecății cauzei, sau să cunoască faptul că nu are nici un drept și totuși să introducă acțiune-caz în care va fi penalizat prin cheltuieli de judecată.
Ceeace a făcut până în prezent partea adversă nu este abuz de drept dar va fi sancționat de judecător prin rolul activ pe care îl are acesta. Și anume- cu privire la reclamațiile depuse la autorități și răspunsurile la acestea , acestea nu sunt fapte doveditoare ale culpei d-voastră ci, pt. instanță dovedesc modul șicanator al comportării părții adverse. (TOTUȘI SĂ NU LĂSAȚI NECOMBĂTUT VREUN RĂSPUNS LA RECLAMAȚII)
-faptul că depune cereri modificatoare, este în dreptul ei procedural cu condiția să fie în termen depuse și să fie cu adevărat modificatoare (nu cereri noi)Instanța le va sancționa ca atare.
-faptul că a depus plângere penală, acest lucru nu are de a face , deocamdată cu procesul civil atâta timp cât nu s-a început urmărirea penală.
Prin urmare, dreptul la instanță este garantat și poate să vă mai cheme și în alte procese, fără ca acest lucru să însemne, din păcate, abuz de drept.
Din nefericire, i s-a admis cererea.
Nu a dovedit cu nimic acuzaţiile.
Instanţa a considerat (probabil) că şicanele sunt din partea mea, că reclamaţiile şi procesele sunt dovadă a dragostei părinteşti.
Judecătoarea a lăsat-o pe avocata lui să mă jignească în public, a admis martorii funcţionari publici ceruţi de el şi a admis , iarăşi, cheltuieli de judecată enorme!

Avocata domnului are un mod foarte ingenios de a ocoli cenzurarea cheltuielilor de judecată: la ultimul termen, (deja a treia oară constat asta şi concluzionez că este o strategie), depune un teanc de hârtii, orice (la C:A: a depus un teanc de poze listate de pe net, despre activitatea clientului său, cu mulţi ani în urmă, fără legătură cu procesul), printre care strecoară chitanţa cu sume exorbitante.Avocatul meu este ocupat să vadă ce noi hârtii a mai depus şi uită de chitanţă.
Ultima dată, deşi avocatul a fost atenţionat de mine să fie atent la acest aspect, s-a pierdut, dar mi-a spus:aveţi cale de atac!
Întrebare: am vreo posibilitate să încadrez acest procedeu ca înşelătorie sau obţinerea de venituri necuvenite?În cazul meu, nici o instanţă nu a cenzurat aceste "onorarii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

rea-credinta;;? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana juridica (Asociatie de Proprietari) este chemata in judecata, si este cazuta in proces (reclamantul castiga, fiind persoana fizica), Persoana ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza tzuku51 tzuku51 In cadrul unui proces de partaj succesoral,la dosar s-a depus o \\"Documentatie cadastrala\\" pentru instanta pe post de expertiza.Instanta NU a dispus ... (vezi toată discuția)
Judecator abuziv Just-drept Just-drept Buna seara, Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d., Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie ... (vezi toată discuția)