avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REA-CREDINTA;;?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REA-CREDINTA;;?

Daca o persoana juridica (Asociatie de Proprietari) este chemata in judecata, si este cazuta in proces (reclamantul castiga, fiind persoana fizica), Persoana juridica potrivit legii este reprezentata de presedinte. Acesta dupa pronuntarea sentintei isi depune demisia din functia avuta, si dupa ce primeste comunicarea sentintei, de la sine putere face recurs impotriva sentintei respective, dar nu se prezinta la nici un termen de judecata. Accepta si semneaza, pentru primile doua termene, insa pentru al treilea termen, refuza sa mai primeasca citatie, dar relateaza niste neadevaruri ca asociatia nu mai exista si ca sa dizolvat., (neexistand nici o dovada in sensul aratat).
Intrebarea;
1).Se poate solicita instantei de recurs sactionarea cu amenda a persoanei fizice X pe temeiul art.108^1 alin. 1 pct.1 lit.aC.p.c. cu motivatia, de introducerea cu rea-credinta a unei cereri vadit neantemeiata, de o persoana fara a avea calitatea de reprezentare a persoanei juridice ?
2). Intimatul-reclamant poate solicita daune, pe temeiul disp.art.723 alin. 2 C.p.c de la persoana respectiva, care a depus in numele Asociatie cererea de recurs fara a avea calitate de reprezentare, cu scop de sicanare in continuare pe intimatul-reclamant, si acesta din urma neputand intra in drepturile legitime, stabilite judecatoreste, mai mult fiind si insultat in toate inscrisurilepe care persoana X le-a depus la dosarul cauzei. Acte ce nu au nici o relevanta cu speta, fiind tot felul de aluzii si jicniri, cuvinte ce atinge reputatia si demnitatea persoanei intimatului-reclamant cat si a familiei acestuia?
Astept raspunsuri cat mai concludente si elogvente..!!:((
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:44, 27 Martie 2011
Dupa parerea mea la ambele intrebari raspunsul este negativ.
La prima intrebare
Raspuns Teoretic da, dar important este daca se va admite o astfel de cerere .
Parerea mea este ca nu se poate admite, intrucat recursul a fost introdus de catre asociatia de proprietari ca parte a litigiului si nu de catre fostul presedinte in nume propriu . Acesta nu este parte in litigiul respectiv .

La a doua, raspuns Nu
Poate eventual formula eventuale plangeri pe motivul insultelor exprimate in recurs, dar in mod separat si direct .
opinia mea este sa faceti o plangere penala impotriva fostului presedinte. cererile pe care vreti sa le solicitati pe calea civila vor fi respinse ca inadmisibile sau neintemeiate.
Recursul nu a fost introdus de asociatia de proprietar, ci a fost introdus de fostul presedinte care in preambulul cererii, arata "Subscrisa asoc. X prin presedintele demisionar Y fac cerere de recurs impotriva S.C. Nr.Z,,,,motivele fiind de fapt insulte jigniri si cuvinte defaimatoare la adresa intimatului-reclamant si a familiei sale...etc."
Deci recursul nu este introdus de persoana cu calitate de reprezentant al asociatiei;
prin urmare lipseste recurentul ca parte procesuala in cauza, dupa parerea mea.
Inexistenta partii reclamante, si "jocul dea judecata pe care o face fostul presedinte , presupun ca se incalca unele drepturi procesuale ale partii care acastigat, si fostul reprezentant al parti perzante cauta sa sicaneze pe castigator, fara a avea vreo calitate procesuala", Infine dispozitiile legale se refera destul de clar "introducerea unei cereri cu rea-credinta si neantemeieata se sactioneaza cu amenda dela 50 lei la 700 lei, daca nu ma insel... "#-o=D>
Daca introducea recursul in nume propriu acesta ar fi sunat cam asa : ex. Subsemnatul Popescu Costel cu domiciliul in... formulez recurs impotriva sentintei nr. etc. .Iar problema calitatii de reprezentant se poate constitui cel mult intr-o exceptie de solutionat de catre instanta de recurs .
Exercitarea unei cai de atac procedurale nu poate constitui un abuz de drept .

Alte discuții în legătură

viciul de procedura cu recurentul,,,,,,,,,in recurs? Manole Dumitru Manole Dumitru O speta impotriva unei Asociatii de proprietari cu obiect de judecata \"constatarea existentei sau inexistentei a unui drept subiectiv sau legitim\". ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti o astfel de judecata? si ce se mai poate face? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o cauza civila, Instanta de fond admite cererea pe fond, partea potrivnica (persoana fizica executor judecatoresc) nu face recurs impotriva Sentintei, ... (vezi toată discuția)
O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)