avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REA-CREDINTA;;?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REA-CREDINTA;;?

Daca o persoana juridica (Asociatie de Proprietari) este chemata in judecata, si este cazuta in proces (reclamantul castiga, fiind persoana fizica), Persoana juridica potrivit legii este reprezentata de presedinte. Acesta dupa pronuntarea sentintei isi depune demisia din functia avuta, si dupa ce primeste comunicarea sentintei, de la sine putere face recurs impotriva sentintei respective, dar nu se prezinta la nici un termen de judecata. Accepta si semneaza, pentru primile doua termene, insa pentru al treilea termen, refuza sa mai primeasca citatie, dar relateaza niste neadevaruri ca asociatia nu mai exista si ca sa dizolvat., (neexistand nici o dovada in sensul aratat).
Intrebarea;
1).Se poate solicita instantei de recurs sactionarea cu amenda a persoanei fizice X pe temeiul art.108^1 alin. 1 pct.1 lit.aC.p.c. cu motivatia, de introducerea cu rea-credinta a unei cereri vadit neantemeiata, de o persoana fara a avea calitatea de reprezentare a persoanei juridice ?
2). Intimatul-reclamant poate solicita daune, pe temeiul disp.art.723 alin. 2 C.p.c de la persoana respectiva, care a depus in numele Asociatie cererea de recurs fara a avea calitate de reprezentare, cu scop de sicanare in continuare pe intimatul-reclamant, si acesta din urma neputand intra in drepturile legitime, stabilite judecatoreste, mai mult fiind si insultat in toate inscrisurilepe care persoana X le-a depus la dosarul cauzei. Acte ce nu au nici o relevanta cu speta, fiind tot felul de aluzii si jicniri, cuvinte ce atinge reputatia si demnitatea persoanei intimatului-reclamant cat si a familiei acestuia?
Astept raspunsuri cat mai concludente si elogvente..!!:((
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:44, 27 Martie 2011
Cunosc faptul ca exercitarea cailor de atac, sunt drepturi recunoscute prin Legi Organice. Dar la definirea "abuzului de drept", sau incazul judecatorilor sau alti magistrati "denegarea de drept", se poate dovedi insasi prin actele emanate de la cei vizati.
Chestiunea de fata se refera numai la "abuzul de drept"; Intreb
Daca o persoana care nu are calitate de reprezentare, poate vorbi sau sa faca acte cu caracter procedural intr-o instanta indiferent de gradul de juridictietie in numele altei persoana (fizica sau juridica), fara a fi mandatat,???????
Exemplu D-voastra ca avocat puteti sa va automandatati, fara un contract de asistenta ? Raspunsul meu este Nu.
In speta pe care eu am prezentat-o persoana X s-a automandatat, Dar ce este grav ca a creat in continuare prejudicii asociatiei de proprietari, prin savarsirea faptei de "abuz de drept",Fapte prevazute si sactionate de dispozitiile aratate in intrebarea de mai sus (art.18^1, alin.1 pct.(1), lit.d) C.p.c., deasemeni si art.723 C.p.c., unde la aliniatul (1) arata ca "drepturile procedurale trebuiesc exercitate cu BUNA-CREDINTA si potrivit scopului in vederea caruia au fost recunoscute de lege.
iar la ainiatul (2); Partea care foloseste aceste in chip abuziv raspunde pentru pagubele pricinuite.") Deci; partea care si-a arogat acest drept recunoscut prin lege, la folosit in chip abuziv; odata fata de stat ca "Statul Roman" afost obstrubtionat sa-si recupereze la timp unele obligatii pecuniare ale paratei, si 2) a creat posibilitatea majorarii prejudiciilor paratei(asociatia de proprietari) catre Statul Roman prin declararea recursului, de fata. Deasemeni a creat si alte cheltuieli de judecata pe carea intimatul-reclamant le avanseaza pentru solutionarea recursului, cheltuieli ce cad in sarcina recurentei-parata..
Cum comentati situatia pe care am relatat-o ???#-o:(
Corectez (art.108^1)!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

viciul de procedura cu recurentul,,,,,,,,,in recurs? Manole Dumitru Manole Dumitru O speta impotriva unei Asociatii de proprietari cu obiect de judecata \"constatarea existentei sau inexistentei a unui drept subiectiv sau legitim\". ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti o astfel de judecata? si ce se mai poate face? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o cauza civila, Instanta de fond admite cererea pe fond, partea potrivnica (persoana fizica executor judecatoresc) nu face recurs impotriva Sentintei, ... (vezi toată discuția)
O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)