avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciul de procedura cu recurentul,,,,,,,,,in recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciul de procedura cu recurentul,,,,,,,,,in recurs?

O speta impotriva unei Asociatii de proprietari cu obiect de judecata "constatarea existentei sau inexistentei a unui drept subiectiv sau legitim".
Solutia instantei de fond a fost favorabila reclamantului membru al asociatiei.
Intre timp presedintele da bir cu fugitii (aceasta dupa pronuntarea hotararii) si isi da demisia, dar membrii asociatiei de proprietari nu mai alege un alt presedinte. Dar atentie ce face fostul presedinte;; in termen procedural in numele asociatiei declara recurs impotriva Sentintei, dar arata ca semnatarul cererii de recurs este el, si nuci nu pune stampila asociatiei. La primele doua termene semneaza de primirea citatiei, procedura de citare lagala, dar la al treilea termen nu mai vrea sa semneze citatia si argumenteaza pe p-verbal ca asociatia este dizolvata (un neadevar). Instanta de recurs obliga pe intimat sa-i comunice noua adresa a RECURENTULUI, aratant ca este viciul de procedura cu recurentul (am invederat art.98 Cpc dar tot a dat termen).
Va intreb; Se poate introduce la termenul urmator de judecata o plangere impotriva fostului presedinte ca a "urzupat de o calitate pe care nu o avea in exercitarea unei cai de atac "recurs" in numele asociatiei, unde nu la mandatat nimeni, creand astfel prejudicii proprietarilor, deasemeni sicanarea intimatului si crearea de prejudicii"? Sau
Se poate introduce o cerere pe dispozitiile art.723, folosirea in chip abuziv a unei cai de atac impotriva unei hotarari, si semneaza primile doua citatii dar nu se prezinta la nici un termen, si la altreilea termen vine cu un argument neadevarat. Deasemeni in cererea de recurs face mentiunea ca "nu se poate prezenta la termenele de judecata."?
Considerati ca este o greseala de procedura, a instantei de recurs ca nu s-a pronuntat inca de la primul termen pe exceptia ridicata de intimat "lipsa capacitatii de exercitiu a persoanei care a declarat recurs, cu raportare si la calitatea procesuala a persoanei care a declarat recurs si a semnat cererea, deasemeni si lipsa stampilei pe cererea de recurs."??????????
Astept pareri cat mai multe,,!!!!#-o:(


Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:35, 24 Martie 2011
lipsa capacitatii de exercitiu?!

este vorba de lipsa calitatii de reprezentant, exceptie pe care va sugerez sa o invocati la termenul urmator
lipsa stampilei? :)) in ce temei legal o invocati?
exBrom a scris:

lipsa capacitatii de exercitiu?!

este vorba de lipsa calitatii de reprezentant, exceptie pe care va sugerez sa o invocati la termenul urmator
lipsa stampilei? :)) in ce temei legal o invocati?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lipsa stampilei;;; Asociatia de proprietari are personalitate juridica si se indentifica prin CUI si stampila si semnatura organului reprezentativ. Deci lipsa acestor elemente de pe actul de procedura (cererea de recurs) consider actul "nul" deasemeni si celelalte acte imfaptuite...
Dar nu am primit raspunsul privind introducerea unei actiuni penale "urzuparea de calitati oficiale" de ctre persoana care a introdus cererea de recurs in numele persoanei juridice fara a avea vreo delegatie sau sa reprezinte asociatia ca presedinte..., sau actiune civila pe temeiul disp.art.723 Cod proc.civ.:sorry:
Excepti a fost ridicata prin intampinare "lipsa calitatii procesuale a persoane care a declarat recurs"..=D>
lipsa calitatii procesuale nu este intemeiata. Exceptia corecta este lipsa calitatii de reprezentant. incercati sa o invocati - va garantez ca va fi admisa daca o si dovediti si daca asociatia nu isi insuseste recursul.

Stampila - este o inventie romaneasca. Nu este insa reglementat nicaieri in lege in mod expres ca fiind motiv de nulitate lipsa stampilei.
exBrom a scris:

Exceptia corecta este lipsa calitatii de reprezentant. incercati sa o invocati - va garantez ca va fi admisa daca o si dovediti si daca asociatia nu isi insuseste recursul.


Art 31 din L nr 230/2007 Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia.El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii,inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor

Introducerea unei actiuni penale impotriva persoanei fizice care desfasoara responsabilitatea de presedinte de asociatie ,poate fi realizata prin actiune distincta,adresata direct parchetului
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
goe_07, utilizator

Alte discuții în legătură

rea-credinta;;? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana juridica (Asociatie de Proprietari) este chemata in judecata, si este cazuta in proces (reclamantul castiga, fiind persoana fizica), Persoana ... (vezi toată discuția)
este obligat chematul in judecata sa arate adresa reclamantului ???? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta;; instanta de recurs , a obligat practic pe INTIMAT sa indice adresa RECURENTULUI, recurent ce a semnat primile doua citatii la adresa ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)