avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciul de procedura cu recurentul,,,,,,,,,in recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciul de procedura cu recurentul,,,,,,,,,in recurs?

O speta impotriva unei Asociatii de proprietari cu obiect de judecata "constatarea existentei sau inexistentei a unui drept subiectiv sau legitim".
Solutia instantei de fond a fost favorabila reclamantului membru al asociatiei.
Intre timp presedintele da bir cu fugitii (aceasta dupa pronuntarea hotararii) si isi da demisia, dar membrii asociatiei de proprietari nu mai alege un alt presedinte. Dar atentie ce face fostul presedinte;; in termen procedural in numele asociatiei declara recurs impotriva Sentintei, dar arata ca semnatarul cererii de recurs este el, si nuci nu pune stampila asociatiei. La primele doua termene semneaza de primirea citatiei, procedura de citare lagala, dar la al treilea termen nu mai vrea sa semneze citatia si argumenteaza pe p-verbal ca asociatia este dizolvata (un neadevar). Instanta de recurs obliga pe intimat sa-i comunice noua adresa a RECURENTULUI, aratant ca este viciul de procedura cu recurentul (am invederat art.98 Cpc dar tot a dat termen).
Va intreb; Se poate introduce la termenul urmator de judecata o plangere impotriva fostului presedinte ca a "urzupat de o calitate pe care nu o avea in exercitarea unei cai de atac "recurs" in numele asociatiei, unde nu la mandatat nimeni, creand astfel prejudicii proprietarilor, deasemeni sicanarea intimatului si crearea de prejudicii"? Sau
Se poate introduce o cerere pe dispozitiile art.723, folosirea in chip abuziv a unei cai de atac impotriva unei hotarari, si semneaza primile doua citatii dar nu se prezinta la nici un termen, si la altreilea termen vine cu un argument neadevarat. Deasemeni in cererea de recurs face mentiunea ca "nu se poate prezenta la termenele de judecata."?
Considerati ca este o greseala de procedura, a instantei de recurs ca nu s-a pronuntat inca de la primul termen pe exceptia ridicata de intimat "lipsa capacitatii de exercitiu a persoanei care a declarat recurs, cu raportare si la calitatea procesuala a persoanei care a declarat recurs si a semnat cererea, deasemeni si lipsa stampilei pe cererea de recurs."??????????
Astept pareri cat mai multe,,!!!!#-o:(


Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:35, 24 Martie 2011
citit atent tratatul de procedura civila si veti vedea ca exceptia care trebuie invocata in instanta este cea a lipsei calitatii de reprezentant. ce ati invocat dvs va fi respins ca neintemeiat de catre instanta.
athe a scris:

citit atent tratatul de procedura civila si veti vedea ca exceptia care trebuie invocata in instanta este cea a lipsei calitatii de reprezentant. ce ati invocat dvs va fi respins ca neintemeiat de catre instanta.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Va multumesc,, am citit asa sunt termenii, "lipsa calitatii de reprezentare" (vezi mandat;) corect...Multumesc ATHE, oricum nu s-a discutat in exceptia .Oricum voi freformula pentru termenul, ce va fi. In cazul de fata chir respingerea exceptiei, pe fondul cauzei recurentul nu a venit cu nimic concret, ca sa atace sigur Sentinta primei instante.
Obiectul cauzei este "constatarea prescriptiei extinctive" a unor penalitati acumulate in perioada 2000-2003, Situatie reglementata de art.1 si 3 din Decretul Lege nr.167/1958, aflat in vigoare, deasemeni Este si Legea nr.175/2010; Deci sansele recurentului sunt sub minim A dat bir cu fugitii ca trebuie sa plateasca niste cheltuieli de judecata cam mari atat de la fond cat si din recurs. Practic s-a ascuns.. ca nu este acasa, nu este de gasit cand vine factorul cu citatia..:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

rea-credinta;;? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana juridica (Asociatie de Proprietari) este chemata in judecata, si este cazuta in proces (reclamantul castiga, fiind persoana fizica), Persoana ... (vezi toată discuția)
este obligat chematul in judecata sa arate adresa reclamantului ???? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta;; instanta de recurs , a obligat practic pe INTIMAT sa indice adresa RECURENTULUI, recurent ce a semnat primile doua citatii la adresa ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)