avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei

Revin cu o intrebare,deoarece nu sunt lamurit in privinta permisului de conducere.Conform art 116 din codul rutier,in cazul in care se dispune,ca urmare a savarsirii unei infractiuni rutiere,renuntarea la urmarirea penala,renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea xecutarii pedepsei,NU se va dispune anularea permisului ci doar suspendarea acestuia(cu titlu de sanctiune contraventionala complementara pentru o perioada de 90 de zile)-art 103 alin 1 lit c,in forma modificata prin legea nr 255/2013 pentru punerea in aplicare a Noului cod de procedura penala.Solutia data dosarului meu de urmarire penala,pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta alcolului,a fost de amanarea aplicarii executarii pedepsei.De cand se pun cele 90 de zile de suspendare a permisului???
Cel mai recent răspuns: stefi9 , utilizator 08:17, 22 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcol la volan..... jauca jauca deci anul trecut 20.04.2014 in duminica mare am condus sub influenta alcolului....neadaptand viteza intr´o curba am derapat de pe drum.....a venit politia la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - art 334 - moped neinregistrat MihaiTTT MihaiTTT In Bucuresti mi s-a retinut permisul de conducere categ B fara drept de circulatie, intocmindu-se dosar penal pentru art 334 CP deoarece am fost oprit in timp ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Vasile851 Vasile851 la 1.10 alcol in sange! se anuleaza permisu? (vezi toată discuția)