avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

TVA achizitii intracomunitare

Buna ziua, am o nelamurire, sunt firma neplatitoare de TVA si fac o achizitie intracomunitara de bunuri din Cehia, firma platitoare de tva, valoare facturii e de 500 ron. Trebuie sa ma inregistrez la finante ca fac achizitii intracomunitare sau trebuie sa depun o declaratie speciala?
Si inca o problema, de curand am facturat unei institutii din gemania servicii de print in val de 900 ron, trebuie sa declar undeva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:55, 6 Noiembrie 2015
Pt prima: nu este nevoie pt achizitii sub 34.000 de lei. Firma ceha trebuie sa factureze cu tva ul de acolo.
pt a doua: daca institutia e platitoare de tva, trebuia sa ti iei un cod de tva pt operatiuni intracomunitare, facturai fara tva si depuneai D 390. Daca institutul nu are cod de tva nu ai nici o obligatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie activ de la o firma din ue- firma din ro nu este platitoare de tva ga-ga ga-ga buna ! va rog sa ma lamuriti in cazul unei firme cu o cifra de afaceri pana la 35000 de eur si care nu este inregistrata ca si platitoare de tva, cum se ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva completare si depunere declaratie anaf 390 vies valicos valicos Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la depunerea declaratiei ANAF 390 VIES: \"Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)