avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Eu cu cine ma judec?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Eu cu cine ma judec?

Buna ziua!
Au trecut exact 2 luni de cand am avut un accident usor intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, in sensul ca, fiind oprit pe o straduta laterala in panta, soferul altei masini a vrut sa parcheze in fata mea si a "scapat" pur si simplu masina, lovindu-ma pe mine. Avariile nu sunt cine stie ce, doar bara crapata si indoita (dar fiind o masina pentru care piesele sunt destul de scumpe, o bara noua costand intre 1000-1300 lei), insa celalalt sofer nu a vrut sa ne intelegem amiabil si am ajuns la asiguratorul sau (nu cred ca am voie sa spun numele, dar este o societate pentru care s-a aprobat saptamana aceasta planul de redresare financiara). S-au facut pozele necesare, s-au dat declaratiile de rigoare, s-a intocmit dosarul, etc. De precizat ca am deschis dosarul la sediul localitatii mele de domiciliu, pentru ca daca l-as fi deschis in Zalau (acolo s-a intamplat), ar fi trebuit sa-mi repar masina acolo, ori eu eram doar in trecere, fiind in concediu. Problema este ca nici astazi, dupa 2 luni de la eveniment, cei din Bacau nu au primit dosarul din Zalau :(
Cealalta persoana implicata nu-mi mai raspunde la telefon, motivand ca nu mai e treaba ei, sa ma descurc cu asiguratorul ("ca nu degeaba plateste asigurarea"), iar asiguratorul "doarme".
De asteptat, as mai astepta, dar in curand imi va expira si ultimul rand de numere rosii si nu pot sa ma prezint cu masina asa la ITP! O repar cu banii mei, ca nu-i o avere pana la urma, dar dilema mea este ca o cunostinta, de profesie avocat, pe care am consultat-o (ce-i drept, la o cafea) in legatura cu problema mea, mi-a spus ca daca vreau sa ma judec cu cineva pentru recuperarea contravalorii reparatiilor, acela va fi celalalt sofer. Logica mea imi spune, totusi, ca ar trebui sa chem in judecata firma de asigurare, nu?
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 10:23, 22 Octombrie 2015
Daca nu ati intocmit formularul de intelegere amiabila cu soferul vinovat,formular pe care el sa il semneze si sa isi recunosca vinovatia, sa va dea copii de pe polita de asigurare, talon.etc compania de asigurari nu are cum sa desagubeasca. In baza a ce?
Din pacate va trebuia sa recuparati prejudiciul de la soferul vinonat.
salut ,daca dvs nu vati inteles amiabil ,trebuia sa chemati politia sa stabileasca ei vinovatul
la firma de asigurare va duceti atunci cand va intelegeti amiabil.
acum situatia din punct de vedere legal e incerta pt ca nu sa constatat cine are vinovatia pt producerea daunelor
cum a precizat si antevorbitorul meu,chematil in judecata pe cel care a produs prejudiciul si instanta va stabili vinovatul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - art. 119 oug nr. 195/2002 nicu_o nicu_o Buna ziua, Am primit al 3-lea termen pentru a se introduce in cauza soferul cu care am avut o mica tamponare si [b]asiguratorii[/b]:-/. Art 119 prevede ca ... (vezi toată discuția)
Amiabila in caz de accident andra-celia andra-celia buna seara,daca am avut un accident rezultat cu avarii usoare si nu sunt vinovat,daca ma inteleg amiabil asta inseamna ca trebuie sa ii dau si eu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Accident auto - pv emis de politie anulat de instanta ( cum se stabileste culpa ?) ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua, In urma unui accident auto in care au fost implicate doua autoturisme s-a intocmit de catre politie PV in care se specifica trecerea ... (vezi toată discuția)