Buna ziua!
Au trecut exact 2 luni de cand am avut un accident usor intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, in sensul ca, fiind oprit pe o straduta laterala in panta, soferul altei masini a vrut sa parcheze in fata mea si a "scapat" pur si simplu masina, lovindu-ma pe mine. Avariile nu sunt cine stie ce, doar bara crapata si indoita (dar fiind o masina pentru care piesele sunt destul de scumpe, o bara noua costand intre 1000-1300 lei), insa celalalt sofer nu a vrut sa ne intelegem amiabil si am ajuns la asiguratorul sau (nu cred ca am voie sa spun numele, dar este o societate pentru care s-a aprobat saptamana aceasta planul de redresare financiara). S-au facut pozele necesare, s-au dat declaratiile de rigoare, s-a intocmit dosarul, etc. De precizat ca am deschis dosarul la sediul localitatii mele de domiciliu, pentru ca daca l-as fi deschis in Zalau (acolo s-a intamplat), ar fi trebuit sa-mi repar masina acolo, ori eu eram doar in trecere, fiind in concediu. Problema este ca nici astazi, dupa 2 luni de la eveniment, cei din Bacau nu au primit dosarul din Zalau :(
Cealalta persoana implicata nu-mi mai raspunde la telefon, motivand ca nu mai e treaba ei, sa ma descurc cu asiguratorul ("ca nu degeaba plateste asigurarea"), iar asiguratorul "doarme".
De asteptat, as mai astepta, dar in curand imi va expira si ultimul rand de numere rosii si nu pot sa ma prezint cu masina asa la ITP! O repar cu banii mei, ca nu-i o avere pana la urma, dar dilema mea este ca o cunostinta, de profesie avocat, pe care am consultat-o (ce-i drept, la o cafea) in legatura cu problema mea, mi-a spus ca daca vreau sa ma judec cu cineva pentru recuperarea contravalorii reparatiilor, acela va fi celalalt sofer. Logica mea imi spune, totusi, ca ar trebui sa chem in judecata firma de asigurare, nu?
Daca nu ati intocmit formularul de intelegere amiabila cu soferul vinovat,formular pe care el sa il semneze si sa isi recunosca vinovatia, sa va dea copii de pe polita de asigurare, talon.etc compania de asigurari nu are cum sa desagubeasca. In baza a ce?
Din pacate va trebuia sa recuparati prejudiciul de la soferul vinonat.
salut ,daca dvs nu vati inteles amiabil ,trebuia sa chemati politia sa stabileasca ei vinovatul
la firma de asigurare va duceti atunci cand va intelegeti amiabil.
acum situatia din punct de vedere legal e incerta pt ca nu sa constatat cine are vinovatia pt producerea daunelor
cum a precizat si antevorbitorul meu,chematil in judecata pe cel care a produs prejudiciul si instanta va stabili vinovatul