avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Raspundere patrimoniala PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Raspundere patrimoniala PFA

Buna ziua!
Am si eu nevoie de cateva informatii cu privire la raspunderea patrimoniala a PFA-ului. Un PFA are persoanitate juridica? Daca acesta are datorii poate fi dat in judecata sau actiunea va fi indreptata catre persoana fizica. Cine va raspunde cu patrimoniul in aceasta situatie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 23 Octombrie 2015
PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca acesta a fost constituit, si, in completare, cu intreg patrimoniul sau, iar in caz de insolventa, va fi supusa procedurii simplificate prevazute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile ulterioare, daca are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial.
(art.20 alin.1 din OUG 44/2008)
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa radiat dar raman datorii neplatite mari_vio mari_vio daca radiaza pfa-ul, dar am datorii ce se intampla (vezi toată discuția)
Pfa cu datorii se radiaza gillu gillu Buna ziua! Cum reusesc PFA-urile care au multe datorii fata de alti agenti economici, in baza unor relatii contractuale, sa se radieze? De pe site-ul ONRC de ... (vezi toată discuția)
Pfa sau pf , culpa comuna? patrik007 patrik007 Daca am datorii la finante pe PFA este normal sa mi se opreasca banii de pe cardul de salariu care este pe pers fizica ? (vezi toată discuția)