avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau Pf , culpa comuna?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau Pf , culpa comuna?

Daca am datorii la finante pe PFA este normal sa mi se opreasca banii de pe cardul de salariu care este pe pers fizica ?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 00:20, 13 Aprilie 2011
in cazul PFA se raspunde direct, cu toata averea personala, spre deosebire de SRL spre exemplu, unde raspunderea este in limita capitalului social. deci indiferent daca aveti contul deschis pe PFA sau aveti un cont personal poprirea se poate face pe acest cont.

OUG 44/2008 la art 20 alin 1
(1) PFA răspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, dacă acesta a fost constituit, si, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolventă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa radiat dar raman datorii neplatite mari_vio mari_vio daca radiaza pfa-ul, dar am datorii ce se intampla (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala pfa Universul_tau Universul_tau Buna ziua! Am si eu nevoie de cateva informatii cu privire la raspunderea patrimoniala a PFA-ului. Un PFA are persoanitate juridica? Daca acesta are datorii ... (vezi toată discuția)
Ajutor! og. 119/2007? av.T.M. av.T.M. Buna. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Am contract ccomercial intre un SRL care vinde la un PFA si de la scadenta a trecut 1 an. Nu s-au emis facturi. ... (vezi toată discuția)