avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu are o sora iar aceasta nu vrea sa vina sa se intalneasca cu tata pt a face suucesiunea dupa mama lorcare e moarta de 6 ani
cum putem face pentru a o obliga sa se pezinte la suucesiune?
se poate face in lipsa?
cine plateste taxele daca ea nu vrea sa se prezinte?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:41, 20 Iulie 2009
Puteti face partaj la instanta. Costurile se suporta de ambele parti, in raport de cota de mostenire a fiecaruia.
Nu aveti nevoie sa faceti nici un fel de partja in instanta!
Procedura este foarte simpla: mergeti impreuna cu tatal dvs. la orice notar doriti cu urmatoarele acte: certificatul de deces al bunicii dvs , actul de identitate al tatalui , certificatul sau de nastere ( al tatalui si al mamei , inclusiv cel de casatorie al mamei lui) si eventualele contracte de vanzare cumparare ale bunurilor care ar constitui masa succesorala.
Tatal dvs sa ii explice notarului ca mai are o sora si sa ii dea absolut toate datele de identificare , inclusiv adresa din actul de identitate.
Notarul va deschide dosar succesoral si o va cita legal pe sora tatalui dvs . In cazul in care in termen de 6(sase) luni de zile de la citare sora tatalui dvs nu se prezinta atunci notarul va emite certificat de mostenitor integral pe numele tatalui dvs cu mentiunea speciala ca sora lui este renuntatoare la succesiune prin neacceptare!
Taxele bineinteles vor fi achitate de tatal dvs in intregime!
MIHAI GRIGORE a scris:

Nu aveti nevoie sa faceti nici un fel de partja in instanta!
#-o#-o#-o#-o#-o SI GATA, CA MA DOARE CAPU!
Io ma gandeam la partaj (poate ma alegeam si eu cu ceva, macar). Eram plecata...departe rau.
Scuzele mele!
Multumesc, Mihai, pentru interventie!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
ContSters53919, utilizator
Sunt de acord cu tine Eva...nici solutia propusa de tine nu este rea dar presupune ca tatal sa imparta cu sora din start in cazul in care se dezbate succesiunea in instanta!
Asa macar are o sansa ca sora sa nu se prezinte la notar , desi ma indoiesc! Insa cine stie?!B-)
Nu stiu unde zici ca erai plecata ...eu te vad aici !Pe forum adica!=D>
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
deci dumneavoastra imi spuneti ca tatal meu poate deschise actiune succesoriala la orice notar....tatal meu locuieste in maramures,mamalui este din braila unde a si murit,sora lui este din judetul ialomita,toate proprietatile mamei se afla in judetul braila....unde poate mergetatalmeu la notar sa deschida actiunea?se poate merge la orice notar din judetul maramures?

Alte discuții în legătură

Info succesiune si impartirea mostenirii ContSters262944 ContSters262944 Buna ziua,am o problema si asi aprecia foarte mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Ma aflu in urmatoarea situatie:mama a decedat,in 2008 si in momentul de ... (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mihai Niculae Mihai Niculae as vrea sa stiu si eu daca se poate stii cam cat dureaza sa deschizi o suucesiune?este o problema daca in testamentul tatalui meu este o alta adresa decat cea ... (vezi toată discuția)