avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

as vrea sa stiu si eu daca se poate stii cam cat dureaza sa deschizi o suucesiune?este o problema daca in testamentul tatalui meu este o alta adresa decat cea din buletinul meu?deoarece tatal meu a facut testamentul fara sa stie ce adresa am in buletin..stiti cumva daca or sa existe probleme cand o sa deschid succesiunea?si mai ao intrebare daca se poate:tatal meu a scris in testament ca 50% imi apartine mie si restul de 50% ii revin fiicei fostei lui sotii.am nevoie de ea ca sa deschid suucesiunea??sau eu pot sa deschid suucesiunea pt partea care imi revine mie?
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 12:57, 2 Iunie 2010
Sa deschizi succesiunea nu trebuie decat o cerere de chemare in judecata, ori daca mostenitorii se inteleg sa se prezinte la u notar public! In cazul in care sunt destule indicii care sa certifice ca de dvs. e vb. in testament nu este o problema ca este indicata alta adresa. Avand in vedere ca mai este un mostenitor testamentar, este nevoie ca si aceasta sa fie prezenta. Daca sunt mostenitori legali rezervatari (sot, alti copii) este nevoie si de prezenta acestora la notar. Succcesiunea se dezbate intreaga , nu poate fi dezbatuta doar o parte care se cuvine unui mostenitor.
dar eu trebuie neaparat sa deschid suucesiune daca am testament?tatal meu mi`a dat 50% dintr`un teren si eu as vrea sa vand acel teren.
Aveti testament deci sunteti mostenitor.Pentru a deveni proprietar trebuie sa deschideti succesiunea si sa impartiti bunurile.
multumesc!!!
Buna ziua !
Este vorba de dezbaterea mostenirii ....
Aceasta se poate face :
1. fie la notariatul ultimului domiciliu al defunctului - in acest caz aveti nevoie de actele de proprietate , testamentul , anexa nr. 24 (eliberata de primaria ultimului domiciliu al defunctului) , certificat de atestare fiscala (primaria locului situarii bunurilor) . A vocatie succesorala prezumtiva atat persoanele incluse in testament cat si mostenitorii rezervatari (sotie suprav , copii etc ) care trebuie sa se prezinte personal sau prin mandatar la notar .
2. fie prin actiune in instanta avand ca obiect dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune (in acest caz luati legatura cu un avocat ) .

Alte discuții în legătură

Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Mostenire gavrila raluca gavrila raluca Buna ziua!Cand avea 6 luni,sotul meu a fost parasit de tatal lui.Ulterior tatal s-a recasatorit.Au tinut legatura pana acum 12 ani(1998),cand relatia dintre ei ... (vezi toată discuția)