avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

as vrea sa stiu si eu daca se poate stii cam cat dureaza sa deschizi o suucesiune?este o problema daca in testamentul tatalui meu este o alta adresa decat cea din buletinul meu?deoarece tatal meu a facut testamentul fara sa stie ce adresa am in buletin..stiti cumva daca or sa existe probleme cand o sa deschid succesiunea?si mai ao intrebare daca se poate:tatal meu a scris in testament ca 50% imi apartine mie si restul de 50% ii revin fiicei fostei lui sotii.am nevoie de ea ca sa deschid suucesiunea??sau eu pot sa deschid suucesiunea pt partea care imi revine mie?
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 12:57, 2 Iunie 2010
buna ziua!!!tatal meu nu era casatorit,era divortat.eu vreau sa deschid succesiune si sa vand partea mea de teren.dar nu vreau sa ma duc in instanta.se poate ca dupa ce am deschis succesiunea sa imi vand partea mea de teren?partea mea de teren vrea sa o cumpere cealalta beneficiara din testament.
dar mai exista o problema:tatal meu a fost plecat din tara 15ani el nu mai avea drept sa si faca buletin aici pt ca avea cetatenie in alta tara avea doar pasaport romanesc.eu cum pot afla ultimul domicliu al lui?ca sa ma pot duce la notariat in raza ultimului domiciliu al defunctului?el avea domiciliu in belgia.
avea domiciliul in belgia sau doar locuia?? faptul ca s-a identificat cu pasaportul romanesc si nu cu acte de indetitate eliberate de autoritatile belgiene, este ceva neclar. in cazul in care tatal dvs doar locuia acolo ceea ce nu inseama ca avea si domiciliu adresati-va unui notar din localitatea unde se afla terenul. in ceea ce priveste dezbaterea succesiunii aceasta trebuie finalizata - adica sa obtineti un certificat de mostenitor unde impreuna cu fiica sotiei tatalui dvs decedat, unde fiecare dintre dvs ca detine cota de 1/2 din acest teren sau din intreaga masa succesorala a defunctului. ( fiica sotiei tatalui initial va da o declaratie prin care recunoaste si este de acord cu continutul testatmentului - in cazul in care dvs sunteti cel care deschide procedura - )
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
ania01, utilizator
Este competent notarul de la locul situarii imobilului, in cazul in care defunctul a avut ultimul domiciliul in strainatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Mostenire gavrila raluca gavrila raluca Buna ziua!Cand avea 6 luni,sotul meu a fost parasit de tatal lui.Ulterior tatal s-a recasatorit.Au tinut legatura pana acum 12 ani(1998),cand relatia dintre ei ... (vezi toată discuția)