avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... unitate cu scop lucrativ
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

unitate cu scop lucrativ

Buna ziua,

Citind legea 161/2003 observ ca:

Art 94
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

Sunt functionar public cu functie de executie si nu inteleg se inseamna conform legii unitate cu scop lucrativ? Si daca asociatiile si fundatiile intra in aceasta categorie? (eu fiind membru fondator cu functie de vicepresedinte la o organizatie neguvernamentala).
multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 21 Iulie 2009
Unitatile cu scop lucrativ sunt cele care tind sa obtina un profit :)
Alin.1 al aceluiasi articol prevede : calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.
multumesc pentru raspuns freelis :)

eu sa inteleg ca nu sunt in incompatibilitate... avand 2 functii:functionar public si vicepresedinte la un ONG.?

Va rog daca ma puteti ajuta sa inteleg daca sunt sau in situatie de incompatibilitate prin indicarea unui act normativ cu prevederi mai detaliate cu privire la functia publica si incompatibilitatile acesteia.

Va multumesc inca o data:)
Singurele acte normative, in acest sens , sunt :
- Legea nr.188/1999
- Legea nr.161/2003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public Paula78 Paula78 Buna ziua, As avea o intrebare....pt a ma angaja ca functionar public-psiholog sunt obligata sa ma inscriu in copsi? Sa am drept de libera practica? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si functionar public karmelika karmelika Asociatul unic al unui srl poate avea si calitatea de functionar public sau exista incompatibilitate? Administrator al srl-ului este alta persoana. (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi asociat la un srl? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, Este posibil ca un functionar public sa fie si asociat la un srl? (vezi toată discuția)