Buna tuturor
Situatia mea mai complicata
Tatal copilului meu e albanez, el nedorind niciodata sa il cunoasca, copilul fiind pe numele meu.
Nu mai tin legatura cu el de multa vreme,el nedorind acest lucru, deci prin urmare, nu mai am cum sa dau de el, eu aflandu-ma in tara, iar el in Cipru.
Copilul are in prezent 4 ani, iar intrebarea e: daca doresc sa il dau in judecata pentru stabilirea paternitatii si pensie alimentara, cum procedez, si mai ales cam cati bani mi-ar trebui ca sa fac demersurile necesare?
Are el dreptul sa refuze sa faca testul de paternitate?
Prin cerere de COMISIE ROGATORIE . Avem încheiat cu Albania tratat de asistență juridică, în materie civilă, penală, familială. , tratat ratificat în 1991.
Este vorba de asistență judiciară internațională și puteți obține probe în ceeace privește testul de paternitate.
Faceți o acțiune în instanță, în România, acțiune înaintată judecătoriei de care aparțineți, pentru efectuare test paternitate și stabilire pensie alimentară.
Totodată , solicitați cererea de obținere date și probe , prin COMISIE ROGATORIE INTERNAȚIONALĂ.Instanța va trimite solicitarea Ministerului de justiție , ca autoritate judiciară. centrală. care , mai departe va solicita autorității judiciare omoloage din Albania , efectuarea de probe și cercetări.
Deci sa inteleg ca poate ar fii mai bine sa nu il dau in judecata, fiind posibil ca pe viitor sa depind de el pentru eventuale semnaturi , sau de acordul lui in anumite chestiuni in privinta minorului etc.?
Daca nu veti obtine ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca, veti depinde de el pt obtinerea acordului sau va trebui sa va mai initiati procese pt suplinirea acordului.
Si in procesul de stabilire a paternitatii va veti judeca mult si bine, va va costa destul si in final veti obtine un nume in certificat, daca il veti obtine si pe ala.
Fara acel nume in dreptul tatalui in certificat, copilul are sansa sa fie adoptat de un eventual sot/ partener al dvs care ii va fi si tata .