avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Program informatic cu drept
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Program informatic cu drept

Buna,
Doresc sa revand un program informatic (aplicatii pentru telefoane) pe diverse sisteme de operare:Symbian, Iphone si Blackberry.

Aplicatia ptr telefon este din Asia, dores sa o import, sa o comperializez si sa o distribui.

Cum as putea sa vand cu drept si cu autorizatie=D>
Cred ca trebuie sa fiti pregatit pe 2 planuri:
1. Aveti nevoie de acordul de principiu al autorului softului (persoana fizica ori juridica).
2. Din moment ce veti face acte de comert (import, comercializare) trebuie sa va ganditi la a deschide un SRL ori sa deveniti Persoana Fizica autorizata.
Dupa ce reflectati asupra aspectelor mentionate, poate ca este recomandat sa initiati si un mic studiu de piata pentru a identifica care este target-ul dvs. (consumatorul tinta, cel care va achizitiona respectivul produs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea unei aplicatii software pentru salvarea datelor este legala, in lumina legii 161/2003? tudor001 tudor001 Tocmai am lecturat continutul Legii 161/2003 privitoare la infractiunile informatice. La lit. E se specifica faptul ca \" Legea pedepseşte şi fapta \"de a ... (vezi toată discuția)
Trebuie inregistrate la o.r.d.a. produsele de software inainte de vanzare ? Istvan73 Istvan73 Dezvolt programe de facturare, de contabilitate, etc. Aceste programe trebuie inregistrate la ORDA inainte de vanzarea lor (este obligatoriu inregistrarea)? ... (vezi toată discuția)
Masuri de bun-simt pt trafic p2p komaa08 komaa08 salut as vrea sa ma asiigur ca nu sunt urmatoare victima in vreo noua actiune gramofonul si as avea nevoie de cateva sfaturi 1. la ora actuala in romania ... (vezi toată discuția)