avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs sentinta perimare-rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs sentinta perimare-rog raspuns urgent

buna ziua!
intr-un dosar civil (proprietate intelectuala) s-a dat sentinta de admitere a exceptiei perimarii, cu 5 zile de recurs de la pronuntare (pronuntarea a avut loc in martie 2015, dupa cum scrie in sentinta). inteleg ca acum nu se mai poate face recurs? exista alta cale de atac?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 12:11, 23 Octombrie 2015
In dosarul acesta nu mai puteti face nimic pt ca ati pierdut termenul. Insa aveti posibilitatea sa deschideti un nou proces daca mai sunteti in termenul de prescriptie.
va multumesc din suflet dna avocat. temrenul de prescriptie este 5 ani din cate am citit, insa nu stiu daca se aplica si in cazul dreptuerilor la marca. de asemenea, cum se calculeaza acest termen? noi avem o marca inregistrata si am dat in judecata o firma care folosea o marca similara, insa cum ziceam, tribunalul a constatat perimarea.
Cel mai bine mergeti la un avocat si discutati, pe documente, aceste chestiuni. Termenul de prescriptie se socoteste de la momentul nasterii dreptului de a face ceva (conservare, recuperare, etc). Dar se poate socoti si de la data la care ati luat cunostinta de folosinta marcii de o terta parte neautorizata... ca sa nu aveti si alte surprize, incercati sa discutati cu un avocat acest subiect. La general informatiile nu sunt complete. Mult succes!
Procesul care tocmai s-a incheiat a intrerupt termenul de prescriptie. Asta inseamna ca de la data expirarii termenului de recurs a inceput sa curga un nou termen de prescriptie.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
Iulia Blaja, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un proces comercial care a fost suspendat in 2005? zoi zoi la detalii este trecut "ÎN TEMEIUL ART. 42 DIN LEGEA NR. 64/1995 SUSPENDÃ JUDECATA CAUZEI. CU RECURS. PRONUNŢATÃ ÎN ªEDINŢÃ PUBLICÃ.".Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)