avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce se intampla cu un proces comercial care a fost ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce se intampla cu un proces comercial care a fost suspendat in 2005?

la detalii este trecut "ÎN TEMEIUL ART. 42 DIN LEGEA NR. 64/1995 SUSPENDÃ JUDECATA CAUZEI. CU RECURS. PRONUNŢATÃ ÎN ªEDINŢÃ PUBLICÃ.".Vreau sa stiu daca in acaesti ani nu s-a mai intamplat nimic ce se intampla cu dosaru ? Stiu ca dupa 3 ani se prescrie , este adevarat?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: zoi , utilizator 15:30, 15 Decembrie 2008
A intervenit perimarea.
Cod procedura civila:
Art. 248
Orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept, chiar impotriva incapabililor daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an. Partea nu se socoteste in vina, cand actul de procedura urma sa fie indeplinit din oficiu.
Termenul perimarii nu curge cat timp, fara vina partii, cererea n-a ajuns inca la instanta competenta sa o judece sau nu se poate fixa termen de judecata.
In materie comerciala termenul de perimare este de sase luni.
Nu opereaza prescriptia deoarece a fost intrerupta atunci cand sa facut actiunea in instanta.
Asa cum a spus Avluci - daca a ramas in nelucrare timp de un an intervine perimarea.
Necunoscand termenii va rog sa-mi spuneti ce inseamna perimare.

Multumesc .
Art. 254
(1) Perimarea are drept urmare ca toate actele de procedura facute in acea instanta nu-si produc efectele.
(2) Cand, insa, se face o noua cerere de chemare in judecata, partile pot folosi dovezile administrate in cursul judecarii cererii perimate, in masura in care noua instanta socoteste ca nu este de trebuinta refacerea lor.
perimarea inseamna lasarea in nelucrare a unei cauze timp de 1 an pentru procesele civile sau 6 luni pentru procesele comerciale. lasare in nelucrare semnifica de fapt neefectuarea nici unui act de procedura nou in decursul perioadelor amintite, adica ramanerea cauzei in stadiul in care se afla.
daca dosarul dvs a fost suspendat si nu s-a facut intre timp nicio cerere de repunere pe rol pentru a se putea efectua acte procedurale noi, el s-a perimat. instanta nu poate decat sa constate acest lucru.

Alte discuții în legătură

Exceptia de perimare monica_ka monica_ka Am primit o citatie in vederea discutarii exceptiei de perimare.....ma poate lamuri cineva despre ce e vorba. Multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Suspendare proces de divort! corinuta corinuta Care sunt conditiile? Cum se procedeaza si cat dureza termenul maxim de suspendare? (vezi toată discuția)
suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 c.p.c. egkertsou egkertsou Buna ziua . As dori sa stiu care este termenul de valabilitate a suspendarii,respectiv dupa ce perioada se perimeaza cauza. De asemenea in cazul perimarii ... (vezi toată discuția)