avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 C.p.c.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 C.p.c.

Buna ziua . As dori sa stiu care este termenul de valabilitate a suspendarii,respectiv dupa ce perioada se perimeaza cauza. De asemenea in cazul perimarii cauzei pentru toate cheltuielile mele de judecata cine ma despagubeste.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:48, 28 Octombrie 2012
termenul de perimare este de 1 an de zile. - art 248 CPC
Va multumesc pentru raspuns. Referitor la cheltuielile mele de judecata ,puteti va rog sa-mi spuneti ,in cazul perimarii ,cine mi le plateste ,dat fiind ca suspendarea nu s-a facut din cauza mea ci a celeilalte parti.
Cheltuielile de judecata ar trebui suportate de partea din culpa careia s-a ajuns la perimare.

Insa, depinde cum va aprecia instanta...
Potrivit dispoziţiilor art.274(1) C.proc.civ. partea care cade în pretenţii va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.Solicitați instanței, repunerea pe rol a cauzei, constatarea perimării (dacă până acum încă nu a făcut-o) din cauza părți care a solicitat-o, obligarea ei la plata cheltuielilor de judecată către dvs. întrucât a căzut în pretenții prin perimarea cauzei.Instanța trebuie să urmărească încheierea termenelor de suspendare a cauzelor și aplicarea perimării.
Cu cheltuielile de judecata exista foarte des probleme...indiferent ce prevede acest text de lege.

Sunt instante care uita sa mentioneze in dispozitiv cheltuielile de judecata...mai ales in recurs si nimic nu se mai poate face...de catre nimeni daca nici macar de catre ele ( de instante, evident...)

Alte discuții în legătură

Exceptia de perimare monica_ka monica_ka Am primit o citatie in vederea discutarii exceptiei de perimare.....ma poate lamuri cineva despre ce e vorba. Multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Perimare plangere contraventionala sykos sykos as dori sa stiu ce inseamna perimarea plangerii contraventionale ce obligatii legale am (vezi toată discuția)
Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)