avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua - dosar penal pentru propria vatamare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua - dosar penal pentru propria vatamare corporala

Luni dimineata in jurul orei 08:00 am avut un accident cu motocicleta in localitatea Manasia din care a rezultat avarierii la motocicleta mea dar cat si a masini in care am intrat.Din tot acest accident eu m-am ales cu o plaga deschisa minora in zona abdominala iar soferita nu a avut nimic decat o sperietura.Nu am avut alcoolemie in sange,am fost cooperativ,mi sau luat si analize de sange la spital,dar am inteles ca mi sa deschis un dosar penal pentru vatamare corporală chiar daca eu am fost singura victima.Am fost azi la politie sa mi se explice pentru ce sa deschis un dosar penal impotriva mea atata timp cat nu au fost alte victime decat eu.Si mi-au spus ca asa este procedura si ca pana la finalizarea anchetei am ramas si fara permis dar cu drept de conducere in baza unei dovezi pe care o pot prelungi.Alta explicatie nu am primit de la ei.De si nu am avut nevoie de spitalizare peste noapte,m-am ales cu 7 copci.
Va rog frumos explicati-mi si mie.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
Ziggy86, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Asa cum vi s-a explicat, asta este procedura, o sa se dispuna clasarea in final.
O procedura deantoarselea ...
Peste ceva timp o sa primiti hotararea acasa prin care a-ti fost judecat si gasit vinovat ,in ea este mentionat faptul ca autovatamarea nu se pedepseste in cosecinta se dispune clasarea .
Cu carnetul lasati asa , oricum sezonul e gata iar la primavara veti fi posesorul unui card cu 0 puncte penalizare .
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
mottofreee, utilizator
Se va dispune clasarea cauzei.



APITOLUL II
Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii
Art. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;

c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.




Fiind vorba de un accident rutier infractiunea retinuta este vatamarea corporala din culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Ombladon24 Ombladon24 Buna ziua faptele vătămare corporală si alcool se judecă separat ? Am avut un accident de motocicleta singur (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)