avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie banca

Buna ziua,
Am o datorie restanta la banca de vreo 3 ani (de cand sunt in concediu crestere copil) pe care vreau sa o lichidez (va face sotul un credit). Momentan ea se afla la biroul de lichidari credite al bancii. Am vorbit cu reprezentantul si mi-a spus ca dosarul se va trimite catre executorul judecatoresc saptamana viitoare. Eu nu am nici un bun-mobil sau imobil pe numele meu si singurul venit este indemnizatia de crestere copil.
Intrebarea mea este: incerc sa o lichidez acum sau astept sa fie trimisa catre un executor (pentru a primi poate o reducere a datoriei)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenutza_12 , utilizator 13:50, 26 Octombrie 2015
Odata ce dosarul va ajunge la executor, trebuie sa va asteptati ca suma pe care o aveti de platit sa creasca corespunzator cu onorariul executorului care merge pana la 10% din debitul dvs. si pe care trebuie sa-l suportati.
Multumesc!
Daca dosarul nu a fost inregistrat la executor , nici nu s-au calculat cheltuieli de executare astfel incat puteti discuta la banca sa achitati inainte suma restanta fara a mai achita si cheltuieli de executare.
In privinta reducerii datoriei, aflate pe rolul executorului nu aveti vreo garantie in acest sens.
elenutza_12 a scris:

Buna ziua,
Am o datorie restanta la banca de vreo 3 ani (de cand sunt in concediu crestere copil) pe care vreau sa o lichidez (va face sotul un credit). Momentan ea se afla la biroul de lichidari credite al bancii. Am vorbit cu reprezentantul si mi-a spus ca dosarul se va trimite catre executorul judecatoresc saptamana viitoare. Eu nu am nici un bun-mobil sau imobil pe numele meu si singurul venit este indemnizatia de crestere copil.
Intrebarea mea este: incerc sa o lichidez acum sau astept sa fie trimisa catre un executor (pentru a primi poate o reducere a datoriei)?
Multumesc!

Aveti grija doamna ca executorii si bancile fac un pic de abuzuri.
daca indemnizatia de crestere a copilului o luati prin banca cu card ,executorul poate sa va puna poprire pe acel cont chiar daca e ilegal,si dvs trebuie sa va duceti la banca si sa anuntati ca acel cont este pentru indemnizatia de crestere a copilului si acolo va primiti bani.
aveti grija.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
fyeratanye, utilizator
Multumesc. Daca cer sa o primesc prin posta o mai pot opri? Primesc odata cu indemnizatia si alocatiile copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu goldenwolf goldenwolf Va rog frumos sa ma lamuriti asupra catorva aspecte: Am mai multe credite restante. In urma unui concurs de evenimente nefericite(boala, pierderea locului de ... (vezi toată discuția)