avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract inchiriere apartament obligatii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract inchiriere apartament obligatii

Buna seara.
Am inchiriat un apartament in judetul Cluj, in data de 06.08.2015. Am platit la momentul respectiv Garantia + prima luna.
Contractul de inchiriere, la insistentele proprietarului, NU A FOST inregistrat pentru a "ocoli" impozitarea de 16% impusa de stat.
Imobilul, propritate a persoanei fizice dar care nu este cea trecuta in contract. Contractul a fost incheiat intre mine si fratele proprietarei.

Locuinta era dotata cu Termoficare, in momentul inchirierii mi s-a spus ca in data de 13.09.2015 vor incepe lucrarile pentru trecere la centrala termica proprie. Lucrarile au inceput in data de 24.09.2015, moment in care tevile existente deja s-au taiat si sudat, ramanand fara apa calda, durand pana in data 22.10.2015. Practic 1 luna fara apa calda si caldura.

As vrea sa stiu, ce as putea sa fac sa rup contractul, in cazul in care sunt obligat sa respect acest contract.

(editat pentru scoaterea numelor de persoane din text)
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 16:42, 26 Octombrie 2015
Buna ziua!
Din cele descrise de dumneavoastra, inteleg ca va intereseaza de fapt daca puteti sau nu inceta contractul inainte de termen - corect?
In acest caz, fara sa mai intru in alte amanunte pentru care as avea nevoie de clarificari (de exemplu, nu am inteles din cele expuse de dumneavoastra daca fratele proprietarei a semnat in nume propriu - deci, fara a avea calitate- sau daca avea mandat in acest sens), intrucat este un contract guvernat de noul cod civil, in lipsa altor prevederi contractuale cu privire la denuntarea unilaterala care sa prevada un termen mai mic de 60 de zile, se vor aplica prevederile art. 1825, alin. 1 din Noul Cod Civil:
"Art. 1825: Denunţarea închirierii încheiate pe durată determinată
(1)Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă"

Cu alte cuvinte, puteti oricand denunta acest contract, cu obligatia notificarii cu cel putin 30 de zile inainte.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune Ioanastt Ioanastt Daca inchei un contract de locatiune a unui apartament pe durata determinata (de ex, din aprilie pana in octombrie) si peste 3 luni nu mai doresc sa raman, ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale danny20164 danny20164 Intr.un contract de locatiune,proprietar pers fizica,chirias pers juridica se aplica clauza din codul civil conform careia chiriasul poate denunta contractul ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala a contractului de locatiune incheiat pe durata determinata ancacornelia ancacornelia buna ziua, am incheiat un contract de locatiune pana in oct 2019 cu urm prevederi la capitolul Incetarea Contractului: - prin denuntare unilaterala al ... (vezi toată discuția)