Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie.
Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ofertelor,contestatia fiindu-mi respinsa ca tardiva.
Este indreptatita autoritatea contractanta in acest caz sa-mi retina garantia de participare conf.art.278*1 desi contestatia nu a fost respinsa ca nefondata,nu a fost judecata pe fond ci cum spuneam respinsa ca tardiva?
Va multumesc!
Daca vorbim cumva despre o procedura derulata inainte de introducerea garantiei de buna conduita in 2014 (prin OUG 51), este important momentul derularii ei, pentru ca art.278^1 s-a modificat de mai multe ori, iar in 2014 s-a abrogat.
In principiu, daca era vorba de ultima varianta a lui 278^1 inainte de abrogare in 2014, nu trebuia sa se retina pentru respingere ca tardiva.
Prin urmare autoritatea contractanta este obligata sa-mi restituie atit agarantia de participare la licitatatie cit si garantia de buna conduita pe care am depus-o pentru contestatia la CNSC?
Va multumesc!
Garantia de participare se restituie in conditiile respectarii art.88 din HG 925/2006.
Restituirea garantiei de buna conduita a ramas nereglementata dupa abrogarea art.271^2 din OUG 34.