avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Retinere garantie participare la licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Retinere garantie participare la licitatie

Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie.
Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ofertelor,contestatia fiindu-mi respinsa ca tardiva.
Este indreptatita autoritatea contractanta in acest caz sa-mi retina garantia de participare conf.art.278*1 desi contestatia nu a fost respinsa ca nefondata,nu a fost judecata pe fond ci cum spuneam respinsa ca tardiva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FHU , utilizator 09:13, 4 Noiembrie 2015
Buna seara,
Pe site-ul ANAP (ANRMAP) la "Documente utile" - "Notificari" se regaseste o notificare privind garantia de buna conduita care spune:

"În data de 19.03.2015 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 188 Decizia Curții Constituționale nr. 5/15.01.2015 vizavi de excepţia de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 2711 și art. 2712 ale O.U.G. nr. 34/2006, introduse prin O.U.G. nr. 51/2014, prin care s-a legiferat ,,garanția de bună conduită
(.........)
"Astfel, subliniem că operatorul economic care dorește să conteste o procedură trebuie să constituie garanția de bună conduită potrivit art. 2711 din O.U.G. nr. 34/2006 dar, în cazul în care, ulterior, contestația acestuia este respinsă, autoritatea contractantă nu poate reține garanția de bună conduită, care se stabilește prin raportare la valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit, potrivit alin. (4) al articolului de lege menționat anterior în paragraf."
Pai tocmai asta e nedumerirea mea.


AC nu poate retine garantia, respectiv virarea ei in conturilor proprii.
Dar nici nu scrie ca are dreptul sa o restituie.

Nu va intreba Curtea de conturi in temeiul a ce a dat banii inapoi ???
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
vlad nicolae, moderator
O notificare menita sa rezolve problema pe jumatate. Nu stiu cum poate AC sa aplice aceste prevederi. :hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere contestatie cnsc pe motiv de "tardiv introdusa" PaulHaiducu PaulHaiducu O contestatie respinsa de CNSC pe motiv ca a fost introdusa tardiv, mai produce efectele prevazute de art. 278 indc. 1, din OG 34/2006 resepectiv : autoritatea ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de participare Nahimana Nahimana Buna ziua, In cadrul unei licitatii deschise pentru achizitia unor servicii, un op. economic a depus o contestatie si aceasta a fost respinsa de CNSC ca ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de participare in baza art.278^1 din oug 34/2006 Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Am urmatoarea problema: Am contestat comunicarea rezultatului procedurii la o licitatie si CNSC ne-a respins contestatia. Acum am primit de la AC ... (vezi toată discuția)