avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cat este de legal?
Discuție deschisă în Executare silită

cat este de legal?

societatea a depus in februarie 2009 decont de tva cu optiunea de rambursare. Inspectia fiscala pt. verificarea decontului a fost suspendata pt. un control incrucisat. Intre timp pt ca aveam datorii la bugetul de stat, executorii fiscali au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile si mobile a societatii. Intrebarea mea este atata timp cat nu s-a definitivat procedura rambursarii tva-ului pt. o suma destul de mare, pe care societatea de fapt intentiona sa efectueze o compensare cu datoria pe care o avea la finante, este legal cum au procedat cei de la Finante instituind sechestru asigurator? Va multumesc mult de tot.
In general Finantele din Romania sunt stat in stat. este util a promova contestatie la executare, insa daca vorbim de suspendarea executarii silite cautiunea de 10% este de multe ori greu de platit.
Finantele la noi actioneaza ca un agent politienesc, pe care nu il intereseaza daca intri in incapacitate de plata. Chestiunea rambursarii TVA este cvasi cunoscuta de toata lumea, ca intri n control, unul nu tocmai corect.
Daca nu actionati pe cai legale (contestatie la executare) masurile luate de finante sunt cat se poate de legale.
Incearca in instanta sa demonstrezi nelegalitatea actelor de executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa prin reorganizare gigialum gigialum in urma cererii restituirii de tva s-a pus in miscare controlul inevitabil a-l unei echipe de inspectii fiscale.echipa a dat decizia ca de fapt am de achitat ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de impunere ancutza2010 ancutza2010 Buna ziua, Am avut control de la anaf la societatea , iar un urma acestuia mi-a fost respinsa o suma destul e frumusica la TVa de ram,bursare, pe motivul ca ... (vezi toată discuția)
Popriri / cerere compensari Nafets Nafets Din 25 ianuarie am o cerere de rambursare TVA. La aceasta ora (am verificat la secretariarul ANAF) nici nu suntem macar programati pt control. Suma de ... (vezi toată discuția)