avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa prin reorganizare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa prin reorganizare

in urma cererii restituirii de tva s-a pus in miscare controlul inevitabil a-l unei echipe de inspectii fiscale.echipa a dat decizia ca de fapt am de achitat tva statului. am facut contestatie la finante si trebuie sa se solutioneze in 45 zile. in acest timp se pun masuri asiguratorii care devin executorii la acest moment. in urma deciziei de plata a tva-ului catre fisc, societatea se blocheaza dpdv financiar, cu unic creditor fisc-ul. solutiile mele sunt insolventa prin reorganizare sau plata unei cautiuni pentru a bloca efectele sechestrului executor. problema: nu stiu solutia optima pt mine intre cele doua.
Cel mai recent răspuns: gigialum , utilizator 13:58, 14 Martie 2012
In temeiul legii OUG nr. 29/2011 va propun o alta solutie, sa cereti esalonarea datoriei pe o perioada de cativa ani, ptr acest lucru luati legatura cu servicul de asistenta contribuabili telefonic si ii intrebati ce acte trb sa depuneti si ce pasi aveti de facut.

Cu stima.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Flavius1984, utilizator
cei de la asistenta contribuabili mi-au spus ca aceasta esalonare a datoriei a fost candva, dar ....."s-a scos". si am spus, conform legii OUG nr. 29/2011."stati sa ma uit" a zis persoana ......
"da aveti dreptate", "dar nu stiu ce sa va spun acum, trebuie sa ma interesez".
intrebarea mea este: pot face o cerere la tribunal pt a plati o garantie in valoare de 10% din valoare debitului la fisc, intr-un cont de la o banca comerciala?. in felul acesta sa mi se suspende sechestul executor. functionarii de la fisc trebuie sa vina dintr-o zi in alta, pt ca acesta este in vigoare din 06.03.2012. aceasta suspendare sa fie valabila pana la elucidarea contestatiei mele de la finante.
multumesc pt raspunsul d-voastra (flavius1984) dar n-am de gand sa esalonez nici o datorie fiscului, pt ca echipa de control fiscal a facut abuzuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii stabilite prin decizie control dutescu maria dutescu maria Buna ziua, In urma unui control de fond s-a stabilit ca am colaborat cu o firma inactiva si a rezultat debit suplimentar impozit 20000 si tva 23000 plus pen ... (vezi toată discuția)
Cat este de legal? cezara costina cezara costina societatea a depus in februarie 2009 decont de tva cu optiunea de rambursare. Inspectia fiscala pt. verificarea decontului a fost suspendata pt. un control ... (vezi toată discuția)