Am si eu nevoie de ajutor. In speta, strabunicul meu, care a decedat in anul 1958 a detinut o proprietate. In anul urmator, respectiv 1959, proprietatea a aparut in posesia lui XY, fara ca strabunicul meu sa fii instrainat-o. In prezent, nu am decat actele de filiatie (certificatul de deces al strabunicului meu, al bunicii etc.), un proces-verbal intocmit in anul 1970 de Consiliul Popular, prin care se arata ca la un an de la decesul strabunicului meu, proprietatea apartinea deja lui XY.
In continuare, pentru introducerea actiunii in revendicare, de ce acte mai am nevoie, si de unde le pot procura?
Sansele dvs sunt infime,datorita perioadei atat de mari de timp trecute.Tb lamurita situatia juridica a terenului respectiv,poate a fost deja instrainat sau daca a ramas in posesia mostenitorilor persoanei respective vi se poate opune o uzucapiune.Nu precizati in postarea dvs ce fel de ,,proprietate;; teren intravilan,extravilan,constructii ,in ce localitate se afla ,,proprietatea'' respectiva etc.Tb lamurit daca dupa 1989 a facut obiectul legilor reparatorii,sunt foarte multe semne de intrebare.