avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna; neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna; neplata pensie

Buna seara

As dori sa stiu daca in urma divortului am primit impreuna cu fostul sot custodie comuna in privinta copilului si el nu mai plateste pensia alimentara din mai 2014,in acest caz pot pleca cu copilul in vacanta in strainatate?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 13:48, 25 Octombrie 2015
Nu e nicio legatura intre pensie si vacanta.
Ca sa iesiti din tara cu copilul aveti nevoie de acordul tatalui. Daca nu vi-l da, va adresati instantei ca aceasta sa emita o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui.
In ce priveste pensia, apelati la un executor judecatoresc in vederea executarii silite.
Draga doamana, asa cum v-a explicat moderatorul nu exista nicio legatura intre vacanta si neplata pensiei. Asa cum vi s-a spus puteti formula o cerere de ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordului tatalui. Ca sa faceti o astfel de cerere trebuie sa dovediti ca tatal nu-si da acordul. Asa ca scrieti tatalui si solicitati-i acordul, dandu-i amanunte unede si pe ce perioada doriti sa calatoriti cu minorul. Abia in cazul in care in urma mai multor solicitari (2-3) nu primiti niciun raspuns sau va este refuzata solicitarea, va puteti adresa judecatoriei in raza careia locuiti, pe cale unei cereri pe ordonanta presedintiala, motivata in fapt si in drept, la care atasati in 2 exemplare dovezile de refuz si solicitare si pe care o timbrati. Procedura dureaza vreo 2-4 luni.
Separat, daca doriti, va puteti adresa ptr recuperarea pensiei unui executor si/sau puteti face o plangere la politia in raza careia locuiti ptr infr de abandon. Anterior ati putea solicita tatalui plata pensiei la zi.
Pensia de intretinere e dreptul copilului, nu vreun capriciu si se plateste lunar, la data fixa.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor- suplinire acord tata alexandrabichito1989 alexandrabichito1989 Buna seara as vrea sa ma ajutati.sunt divortata din 2012 copilul mia fost incredintat mie dar custodia este comuna .eu locuiesc in spania cu copilul de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)