avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare si cedare teren la domeniu public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare si cedare teren la domeniu public

Buna ziua,
Am achizitionat recent un teren in intravilanul unei comune cu front la un drum in curs de reabilitare. A fost un drum de pamant, pe care primaria il reabiliteaza.
Pentru ca drumul sa aiba latimea adecavata s-a taiat din fiecare parcela fara ca sa se faca dezmembrarile de rigoare, pur si simplu s-a facut drumul.
La momentul achizitionarii terenului nu am stiut de acest aspect, iar in momentul executarii ridicarii topografice ne-am trezit cu cca 80 m in drum.
In certificatul de urmabinsm se specifica boldat ca pana cand nu se dezmembreaza si nu se cedeaza primariei aceasta suprafata nu se va emite autorizatia de constructie.
Mentionez ca sunt dispus sa cedez aceasta suprafata in favoarea dezvoltarii zonei care duce si la bunastarea noastra dar intrebarile sunt:
- cine trebuie sa suporte in acest cas cheltuielile de dezmembrare ( topo, notar)
- n-ar trebuii sa primim o dezpagubire de la primarie pentru acea suprafata dat fiind faptul ca nu noi am intrat in drum ci primaria in terenul nostru
- este legal conditionarea eliberarii autorizatiei de constructie de aceasta dezmembrare

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Nu pot sa construiesc din cauza vecinilor costy31xxl costy31xxl In anul 2008 am cumparat o parcela de teren de 875mp. Parcela mea facea parte dintr-o parcela de 10000mp(200front la drum comunal*50latime,) care s-a ... (vezi toată discuția)
Teren agricol privat- obligativitatea de a ceda teren pentru drum stephanatsea stephanatsea Am cumparat un teren de 1000mp intr-o comuna de langa Sibiu. Inainte de dezmembrare, parcela din care am cumparat eu era de 5000mp cu o latime de 30m, cu ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren cu titlu de drum mihaicotar mihaicotar Buna ziua ! Am cumparat o parcela de pamant al carei drum de access are latimea de 8 m. Au trecut cativa ani pana am cerut autorizatie de constructie. In ... (vezi toată discuția)